ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

«Μία ώρα πριν ήμασταν εκεί...»

* Μαρτυρίες στην «Ε»: «Εντυπωσιακός ο αριθμός των αστυνομικών και των στρατιωτών»

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2016 12:15

Του Κώστα Γκιάστα

«Μία ώρα νωρίτερα βρισκόμασταν εκεί, στον χώρο των εκδηλώσεων. Φύγαμε γιατί έπρεπε να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και να τηρήσουμε το πρόγραμμά μας. Στον δρόμο για το Μιλάνο χτύπησε το τηλέφωνό μου και με πληροφόρησε η κόρη μου πως έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια. Σίγουρα το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως δεν θα θέλαμε να ήμασταν εκεί όταν συνέβη αυτό».

Κάπως έτσι περιγράφει στην «Ε» η Λαρισαία Γ. Μπ., την εμπειρία που έζησε προχθές Πέμπτη στον χώρο εκδηλώσεων της Νίκαιας. Μαζί με το σύζυγό της και άλλους Λαρισαίους συμμετείχαν στην εκδρομή της Ομοσπονδίας Βλάχων και με έδρα το Μιλάνο έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν διάφορα μέρη σε Ιταλία και Γαλλία. Προχθές σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησαν τη διαδρομή Κυανή Ακτή, Μονακό, Μόντε Κάρλο, Νίκαια και μετά να επιστρέψουν στην ιταλική τους βάση.

«Βρεθήκαμε στον παραλιακό δρόμο όπου και εκεί όπως σε όλα τα μέρη της Γαλλίας υπήρχε γιορτινό κλίμα» λέει και συνεχίζει «ωστόσο μας έκανε εντύπωση ο μεγάλος αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του στρατού που βρισκόταν εκεί. Ο κόσμος ήταν αρκετός και θα περίμενε να δει την παρέλαση και το βράδυ τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν λόγω της εθνικής εορτής της Γαλλίας».

Όμως με αφορμή τον εορτασμό της πτώσης της Βαστίλης - επεισόδιο που συνέβη στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου του 1789 κατά το προοίμιο της Γαλλικής Επανάστασης- δεν είχαν όλοι γιορτινή διάθεση. Ένας Γαλλοτυνήσιος (όλα δείχνουν ISIS μέχρι στιγμής) οδηγός νταλίκας, φορτωμένη με όπλα και εκρηκτικά, την οδήγησε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πόλη της Νίκαιας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους.

«Σίγουρα μόλις το μάθαμε όλοι σοκαριστήκαμε. Είναι άδικο να επιτίθεται ο οποιοσδήποτε σε ανυποψίαστο κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει μια γιορτή. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας στη θέση των θυμάτων» καταλήγει η Λαρισαία κ. Γ. Μπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass