Υπό αυξημένη επιτήρηση τα ελληνικά ύδατα της Δωδεκανήσου

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2016 21:15

Έντονη κινητικότητα στην περιοχή της Μαρμαρίδας απέναντι από τη Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», από τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και από ελληνικής πλευράς.

Πληροφορία από την τουρκική ιστοσελίδα της «Χουριέτ» ανέφερε ότι μια μοίρα καταδρομέων που επιχείρησαν εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς εκεί είχε καταλύσει για τις διακοπές του, επιχειρούσε να κινηθεί με πλωτά προς την Ελλάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούσαν για να τους εντοπίσουν.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυικού και του Λιμενικού ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο. Η επιχείρηση συνεχίζεται και το Super Puma αντικαθίσταται με άλλο από την Ελευσίνα.

Αυξημένη είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου. Εντοπίστηκαν φουσκωτά σκάφη εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, κοντά στη Σύμη, τα οποία ως αυτή την ώρα δεν κινήθηκαν προς τα ελληνικά χωρικά ύδτα και παρακολουθούνται από σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», δύο τουρκικά F16 απογειώθηκαν από τη βάση του Ιντσιρλίκ και σάρωσαν όλη την περιοχή όπου γίνονται έρευνες, επιμένοντας ανατολικά της Σύμης. Τα πολεμικά αεροσκάφη παρέμειναν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ήδη το απόγευμα της Τετάρτης ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο Πεντάγωνο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, επιτελείς των τριών όπλων όπως και του Λιμενικού.Όπως αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», εκτεταμένες έρευνες γίνονται συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν, που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, και οι δέκα από τους καταδρομείς έχουν προσαχθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass