ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ «ΜΙΛΙΕΤ» ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Αιγαίο!

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2016 0:25 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Ιουλ 2016 8:56
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

ΑΘΗΝΑ

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το ελληνικό Λιμενικό και η Αστυνομία, μετά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, ότι αγνοούνται 40 τούρκοι κομάντος και πως μπορεί να έχουν περάσει στη Σύμη είτε θα επιχειρήσουν να το πράξουν, στο πρότυπο των οκτώ αξιωματικών που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Νωρίς χθες το απόγευμα σήμανε συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ, μετά την πληροφορία ότι τουλάχιστον δύο φουσκωτά με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών προσέγγιζαν τη Σύμη.

Υπήρχαν φόβοι ότι ίσως πρόκειται για Τούρκους πραξικοπηματίες που επιχειρούν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η ελληνική πλευρά παρακολούθησε διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, που έπλεαν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες.

Στην περιοχή σηκώθηκε και ελληνικό ελικόπτερο, τύπου Super Puma.

Περί τις 18.00 τα φουσκωτά παρέμεναν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν υπήρχε κίνηση προς τα ελληνικά, συνεπώς εικάζεται -προς το παρόν- ότι επρόκειτο για έρευνες του τουρκικού στρατού.

Στον ιστότοπό της, η Μιλιέτ αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙ 8

Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν χθες τα ξημερώματα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xronometro.com η μεταφορά τους από της Φέρες του Εβρου, έγινε για λόγους ασφαλείας, καθώς στη διάρκεια της χθεσινής δίκης τους στο Μονομελές Αυτόφωρο της Αλεξανδρούπολης, άτομα που μιλούσαν τουρκικά και φέρονται να είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης επιτέθηκαν στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα,

Οι 8 θα δικαστούν σήμερα, Πέμπτη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν μάλιστα και τις απαραίτητες συνεντεύξεις στην Υπηρεσία Άσυλου για να προχωρήσει η διαδικασία μετά την αίτηση που έχουν υποβάλλει για να χορήγηση πολιτικού άσυλου από τη χώρα μας. Είναι μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει για αρκετές ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass