ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Πιτσιόρλας: Ήξεραν οι Ρώσοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2016 0:30

ΑΘΗΝΑ

Με μία σκληρή επιστολή απάντησε στον πρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας, σχετικά με τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει στο πρακτορείο Interfax για τον διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Πιτσιόρλας στην επιστολή του προς τον Ολέγκ Μπελοζιόροφ, από το 2013 έως τον Ιούλιο του 2016 - διάστημα κατά το οποίο ο όμιλος των ρωσικών σιδηροδρόμων συμμετείχε στους διαγωνισμούς για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- η RZD:

- Είχε πλήρη γνώση για τις προϋποθέσεις, τους όρους και τους περιορισμούς της ιδιωτικοποίησης, οι οποίοι παρέμειναν ίδιοι κατά τη διάρκεια όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών.

- Είχε πλήρη πρόσβαση σε όλο το πληροφοριακό υλικό που βρισκόταν στο εικονικό data room της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

- Συμμετείχε στις παρουσιάσεις της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -το 2014 και το 2016- όπως και στις επιτόπιες επισκέψεις.

- Κατέθεσε σχόλια, κατά τη σχεδόν τριετή περίοδο διαβουλεύσεων, για σημαντικά ζητήματα της ιδιωτικοποίησης, όπως σημαντικές εμπορικές συμβάσεις (για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού).

- Είχε πλήρη πρόσβαση και συχνή επικοινωνία με τη συμβουλευτική ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ.

- Συναντήθηκε με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ σε Ελλάδα και Ρωσία.

- Ενημερώθηκε επακριβώς για τους περιορισμούς που καθιστούσαν αδύνατη την ικανοποίηση συνθηκών που είχαν τεθεί (από τη RZD) ως προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

- Ήταν πλήρως ενήμερη ότι η δημοπράτηση του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ υπήρξαν τρεις διακριτές, ξεχωριστές και μοναδικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε έναν διαγωνισμό.

- Ήταν πλήρως ενήμερη ότι η ανοιχτή, διεθνής πλειοδοτική διαδικασία για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπήρξε μία πλήρως διαφανής διαδικασία που διεξήχθη σε πλήρη αρμονία με τους νόμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολέγκ Μπελοζιόροφ είχε σημειώσει: «οι ρωσικοί Σιδηρόδρομοι δεν είχαν την εικόνα που ήθελαν για να ολοκληρώσουν την ανάλυση, ενώ οι Ιταλοί, εξ όσων γνωρίζουμε, υπέβαλαν προσφορά, η οποία διέφερε από τους όρους, που είχαν τεθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass