ΔΗΛΩΣΕ Η ΔΙΠΛΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ:

Ελπίζω να μην είμαι η τελευταία με δυο μετάλλια

Οι σκληρές προπονήσεις, το γούρι της γιαγιάς και η καθυστέρηση για έλεγχο των όπλων της

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2016 22:30
Τα μετάλλια μου θέλω να σημάνουν κάτι για τους νέους ανθρώπους, θέλω να είναι το κίνητρο τους να πάνε πιο ψηλά  δήλωσε κατά την υποδοχή της στην Αθήνα η Χρυσή Ολυμπιονίκης Τα μετάλλια μου θέλω να σημάνουν κάτι για τους νέους ανθρώπους, θέλω να είναι το κίνητρο τους να πάνε πιο ψηλά δήλωσε κατά την υποδοχή της στην Αθήνα η Χρυσή Ολυμπιονίκης

 

 

ΑΘΗΝΑ

Η Ελλάδα υποδέχτηκε το "χρυσό" κορίτσι της με τιμές αρχηγού κράτους. Λίγο μετά τις 13:30 η πτήση της Άννας Κορακάκη έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Εκεί την περίμενε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ υπήρχε  και στρατιωτικό άγημα για να την υποδεχτεί.

Η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του Ρίο αναφέρθηκε στις επιτυχίες της, ευχαρίστησε τους δικούς της ανθρώπους και τόνισε πως μέσα από την επιτυχία της ελπίζει να γίνει πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους.

Η Άννα Κορακάκη δήλωσε: "Όχι δεν το έχω συνειδητοποιήσει, θα μου πάρει καιρό και με βοηθάτε τώρα με αυτό που συμβαίνει γιατί εκεί ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα. Σημαίνει τα πάντα αυτό το μετάλλιο, το ονειρευόμουν από μικρό παιδί αυτό το μετάλλιο. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και να κάνεις ρεκόρ, αλλά αυτά τα μετάλλια μπορεί να μην έρθουν.

Έδωσα το καλύτερο δυνατό και ήρθαν αυτά τα μετάλλια. Εκπληρώθηκε το όνειρο μου εις διπλούν. Περίμενα ένα μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι, αλλά ήρθε και στο σπορ πιστόλι. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό γιατί οι προπονήσεις μου ήταν θετικές τον τελευταίο χρόνο. Διαχειρίστηκα τα συναισθήματα μου σωστά στον τελικό".

Για τα δυο Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε, είπε: "Με κάνει περήφανη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει δυο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και ελπίζω να μην είμαι η τελευταία".

Για τον αθλητισμό και αν θα αλλάξει κάτι, δήλωσε: "Δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά θέλω να σημάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους. Να είναι το κίνητρο να πάνε πιο ψηλά".

Για σκοποβολή σχολίασε: "Ήταν μία από τις προσδοκίες μου να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα και να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτό. Με στεναχωρεί το γεγονός πως ο αριθμός των αθλητών μειώνεται".

Όσο για το ποιους ευχαριστεί και αν έχει κάποιο γούρι, είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένεια μου. Τους φίλους μου και όλους όσους με στηρίζουν πριν γίνει αυτό και όταν τελειώσει αυτό. Έχω ένα βραχιόλι που μου έδωσε η γιαγιά μου και αυτό έχω για γούρι. Το είχα στην τσέπη μου".

ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στη συνέχεια μίλησε ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης, που είναι και προπονητής της: "Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις. Δεν γινόταν να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε".

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε: "Κατόρθωσε και έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Είναι παράδειγμα για όλους τους νέους ανθρώπους για όσα περνάει η πατρίδα. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες. Μπορούμε να κερδίσουμε και τη συνολική νίκη για την πατρίδα και την προσωπική του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία οφείλει να φτιάξει τα προβλήματα όχι λόγια αλλά πράξεις".

Καθυστέρηση στην άφιξη λόγω... όπλων

Αργότερα απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν πέταξε για την Ελλάδα η Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην πτήση της από Ρώμη προς Αθήνα. Και αυτό επειδή έχασε το αεροπλάνο εξαιτίας του ελέγχου που έκαναν οι Ιταλοί στα όπλα της.

Η Κορακάκη που κατέκτησε δύο Ολυμπιακά μετάλλια στο Ρίο αρχικά επρόκειτο να φτάσει στην Αθήνα στις 11:40 με την πτήση της Alitalia AZ 720.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass