ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχει κυβέρνηση διεξόδου χωρίς τους φιλοευρωπαιστές

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2016 7:08

ΑΘΗΝΑ

Την ανάγκη να ενωθούν τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς και να παρουσιαστεί ξανά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, τονίζει σε συνέντευξή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ.Γεννηματά.

«Δεν έχουμε άλλον χρόνο. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα διάσπαρτα κομμάτια της Κεντροαριστεράς και να παρουσιάσουμε ξανά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι. Ανοίγουμε τις πόρτες σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, τους καλούμε σε μία μεγάλη ισότιμη και ειλικρινή συνάντηση με ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, με μια νέα αντίληψη που δεν θα ακυρώνει τις ιστορικές επιτυχίες της μεταπολίτευσης και θα συνεκτιμά τα αίτια της κρίσης» τονίζει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Για την ανάδειξη του νέου αρχηγού αναφέρει ότι το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή επικεφαλής του νέου σχήματος, υπογραμμίζοντας ότι «το νέο γεννιέται, δεν εκβιάζεται, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ιστορία του καθενός».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, η κ. Γεννηματά απαντά ότι «κυβέρνηση διεξόδου από την κρίση χωρίς τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων δεν υπάρχει. Δεν θα ανακυκλώσουμε την κρίση άλλη μια φορά. Αν ο στόχος του  κ. Μητσοτάκη είναι να γίνει άλλος ένας Τσίπρας ας ψάξει αλλού για δεκανίκι τύπου Καμένου».

Χαρακτηρίζει «εξοργιστικές και ανιστόρητες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα των καταλήψεων, των συλλήψεων τρομοκρατών ή τα περί αποκαθήλωσης του κράτους της Φρειδερίκης προσθέτοντας πως «μέσα στο γενικό αλαλούμ διακρίνει εύκολα κανείς και την πολιτική κουτοπονηριά. Λένε και καμιά ανοησία παραπάνω όχι για να περνά η ώρα, αλλά για να αθροίζουν ακροατήρια και να θυμίζουν το πάλαι ποτέ 'αριστερό' παρελθόν τους. Νομίζουν ότι μπορείς να πετσοκόβεις το ΕΚΑΣ και μετά με ένα δήθεν αριστερό τσιτάτο της πλάκας να…. ρεφάρεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass