Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΝΔ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Πρόβλημα με δύο εγγυητικές επιστολές για τις άδειες

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2016 13:47

ΑΘΗΝΑ

Θρίλερ στην επιτροπή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αναφορικά με την υποψηφιότητα του ομίλου Καλογρίτσα, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα κατά 40 λεπτά η εγγυητική επιστολή των 3 εκ. για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Οι οκτώ από τους εννέα υποψηφίους έδωσαν εγκαίρως την εγγυητική 3 εκ. ευρώ, που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία που διεξάγεται την Τρίτη.

Η προθεσμία για την κατάθεση του παραβόλου των 3 εκ. ευρώ έληγε στις 15.00, ωστόσο 40 λεπτά αργότερα η εγγυητική από την πλευρά Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση.

 Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των άλλων οκτώ υποψηφίων, οι νομικοί σύμβουλοι των οποίων ζήτησαν να μην γίνει δεκτή η εγγυητική Καλογρίτσα.

Ζήτημα ετέθη, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την εγγυητική επιστολή του Φ. Βρυώνη, η οποία είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα, ωστόσο παρουσιάζει πρόβλημα ως προς τη διάρκειά της.

Η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε στις 15.30.

Πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι -όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των καναλιών- το σύστημα κόλλησε δυο φορές.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή.

Κατόπιν, η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα μέχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον πλειοδότη.

Ο διαγωνισμός ενδέχεται να διαρκέσει για μέρες, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να μείνουν άυπνοι και να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ, για να διεκδικήσουν μία τηλεοπτική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι θα δοθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

«Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια.

Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ

Ο Νίκος Παππάς από τη Βουλή κάλεσε τη ΝΔ να ανασκευάσει και να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Να ανασκευάσει η ΝΔ και να αλλάξει τη γραμμή περί ακύρωσης του διαγωνισμού. Σήμερα πρέπει να ανακαλέσει. Να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και να μην κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Γιατί δεν έκαναν διαγωνισμό επί δίκης τους θητείας; Τους πίεσε κάποιος; Τους απείλησε κάποιος;» είπε ο Υπουργός, ενώ εν συνεχεία σχολίασε για τον Γιάννη Αλαφούζο και την στάση του ΣΚΑΪ στον διαγωνισμό «Κανείς δεν πρέπει να προκαλεί τη τύχη του. Οι νόμοι ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως τσέπης ένδοξου παρελθόντος και μέλλοντος. Οποίος νομίζει ότι μπορεί να παρακάμψει τη διαδικασία τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς πλανάται πλάνη».

Τέλος, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε για το θέμα της αντιδικίας του ΣΚΑΪ με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη των θείων Λειτουργιών στην Ευαγγελίστρια της Τήνου και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο τον 15Αυγουστου «Πληρώνει η ΕΡΤ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, για να… «κάνει παιχνίδι» ένας ιδιωτικός σταθμός! Μοιραία αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες για τον ιδιωτικό σταθμό. Αν δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία κατά του ΣΚΑΙ από τους θεσμικούς φορείς ή από την ΕΡΤ, τότε αναρωτιέμαι κύριε υπουργέ, με ποιο δικαίωμα η ίδια πολιτεία τιμωρεί κάποιους – που μπορεί να είναι και φουκαράδες – επειδή κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ ή εάν μπορεί με την ίδια άνεση και ένας έμπορος που πληρώνει ακριβό ενοίκιο για το μαγαζί του, να πάει στην Αγ. Παρασκευή και να ανοίξει τζάμπα στο ραδιομέγαρο ένα καινούργιο κατάστημα».

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Την δική του θέση στα δημοσιεύματα περί σχέσεων του με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια, εξέφρασε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και απαντώντας στις βολές που εκτόξευσε εναντίον τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

«Εγώ έχω σχέσεις με το γιο του Καλογρίτσα και όχι με τον ίδιο τον Καλογρίτσα. Ρωτήστε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις που είχαν με τον κ.Καλογρίτσα χρόνια τώρα. Είναι παλιός στο χώρο του Τύπου ο κ.Καλογρίτσας και είχε πολλές σχέσεις με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.»

Μάλιστα επιτέθηκε και κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για τα σποτάκια που προβάλει τις τελευταίες μέρες κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Όση λάσπη και να ρίχνει ο ΣΚΑΪ, όσοι θέλουν να υπηρετήσουν το παλιό τρίγωνο της διαπλοκής εμάς δεν μπορούν να μας πλήξουν. Και είμαι και φαίνομαι τίμιος» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών.

Εν συνεχεία ο κ.Σπίρτζης ερωτώμενος από τον βουλευτών των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη σχολίασε για την Degea «Είμαστε έτοιμοι για τη διόρθωση του χάρτη συχνοτήτων που έκανε η πρηγούμενη κυβέρνηση. Θα διορθώσουμε την υπουργική απόφαση που έβγαλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μεγάλη ικανοποίηση που μας βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ οι συγκεκριμένοι . Ας μας βρίζουν όσο θέλουν. Η υπόθεση της Degea θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες.

Όταν ολοκληρώσει ο εισαγγελέας την έρευνα που κάνει θα πράξει και το υπουργείο αυτά που πρέπει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass