ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ερευνητικό προσωπικό οι εργαστηριακοί καθηγητές

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2016 15:04

ΑΘΗΝΑ

Το υπουργείο Παιδείας τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό των ΑΕΙ επιβάλλοντάς τους την ένταξη σε βαθμίδες Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (δηλαδή διδασκόντων) όλα τα μέλη των κατηγοριών Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΔΙΠ) που υπηρετούν στα ιδρύματά τους.

Έτσι με αιφνιδιαστική ρύθμιση που εισήχθη αιφνιδιαστικά χθες, Τετάρτη, στη Βουλή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας αλλάζει την «ανθρωπογεωγραφία» των ΑΕΙ.

Η διάταξη αφορά 1.500 με 2.000 άτομα και έχει προκαλέσει ήδη «πονοκεφάλους» και έντονες αντιδράσεις στις διοικήσεις των ΑΕΙ.

Όπως κατήγγειλε σχετικά ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, «με πονηρό τρόπο, δηλαδή με εμβόλιμη "νομοτεχνική βελτίωση" (25 γραμμών!) σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας εκπρόθεσμης τροπολογίας, πέρασε από τη Βουλή στο χθεσινό νομοσχέδιο για τις "Ρυθμίσεις για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση κι άλλες διατάξεις" μια διάταξη που είχαμε "αποκρούσει" τον περασμένο Μάιο».

Τότε η διάταξη αυτή είχε συνδεθεί από πολιτικούς με προηγούμενη διάταξη που έδινε τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της κατηγορίας στην οποία ανήκει η σύζυγος του Πρωθυπουργού να μπουν ως ΕΔΙΠ στα πανεπιστήμια και μετά να γίνουν μέλη ΔΕΠ.

Η διάταξη αυτή αφορά, όπως λέει ο κ. Μαυρωτάς, «στην ένταξη σε προσωποπαγείς θέσεις μελών ΔΕΠ (χωρίς ανοικτή πρόσκληση) των υπηρετούντων ως ΕΕΠ και ΕΔΙΠ στα ΑΕΙ. Μάλιστα τότε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων. Ένα θέμα που ασφαλώς χρειάζεται διάλογο και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και όχι να περνάει "εν κρυπτώ και παραβύστω"».

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει ότι ο κ. Νίκος Φίλης την επανέφερε προχθες, Τετάρτη, «ως "νομοτεχνική βελτίωση" της τελευταίας στιγμής σε εκπρόθεσμη τροπολογία και περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενό της στην Ολομέλεια (από τα πρακτικά τα λόγια του: "Η δεύτερη (νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, που δίνουμε μια λύση". Συνεπώς, είτε δεν ήξερε τι περιείχε, είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε».

Για το όλο θέμα η αρμόδια αναπληρώτρια κυρία Σία Αναγνωστοπούλου δεν τοποθετήθηκε ως καθ' ύλην αρμόδια για την ανώτατη εκπαίδευση.

Αναστάτωση έχει προκληθεί βέβαια στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, ενώ όσοι ανήκουν στις κατηγορίες αυτές θα κληθούν εντός εξαμήνου να καταθέσουν αιτήσεις για ένταξή τους σε θέσεις ΔΕΠ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass