ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Διαμαρτυρίες προσφύγων σε Χίο – Μυτιλήνη

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2016 8:56

ΑΘΗΝΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη και στη Χίο με κύριο αίτημα, τη μεταφορά τους στην Αθήνα και στη συνέχεια το πέρασμά τους στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη, οι πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς με πλακάτ, φωνάζοντας ρυθμικά «freedom - freedom». Στη συνέχεια κινήθηκαν στον παραλιακό κεντρικό δρόμο ενώ παρέμειναν στο κέντρο της πόλης περισσότερο από μία ώρα.

Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν προβλήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία Λιμενικών και Αστυνομικών.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά σύνορα και τον εγκλωβισμό μας στα νησιά και στην Ελλάδα γενικότερα, που μας εμποδίζουν να ενωθούμε με τις οικογένειές μας στην Ευρώπη και να ξεκινήσουμε εκεί τη ζωή μας», σημείωσε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ένας από τους Σύρους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, ο Γουασίμ.

Μηταράκης: Άμεση ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων εκτός Χίου

Την άμεση ανάγκη μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου, επισημαίνει ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μετατραπεί το νησί σε μία «νέα Ειδομένη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass