ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΙΓΙΝΑΣ:

«Ονόματα που δεν έπρεπε να δημοσιευτούν στο σκάφος»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2016 0:09

ΑΘΗΝΑ

Άνθρωποι των οποίων τα ονόματα δεν έπρεπε να δημοσιευτούν βρίσκονταν πάνω στο σκάφος που προκάλεσε την τραγωδία της Αίγινας, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων δήλωσε χαρακτηριστικά στη Real News: «Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι στο σκάφος αυτό βρίσκονταν άνθρωπος ή άνθρωποι, των οποίων, για κάποιον λόγο που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και οι οποίοι διέφυγαν είτε με το ένα φουσκωτό προς Αίγινα είτε με το σκάφος “Ντουέντε ΙΙ”».

Και συνεχίζει: «Αντί να γίνει προανακριτικά αποκάλυψη της αλήθειας και απόδοση των ευθυνών, αρχικά το Λιμεναρχείο Αίγινας και μετέπειτα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς, έκαναν οτιδήποτε για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αγνόησαν τις προανακριτικές καταθέσεις των παθόντων, που είναι οι μοναδικοί αυτόπτες μάρτυρες, ότι στο σκάφος δεν ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι αλλά ένα νεαρό ζευγάρι και για να συσκοτίσουν τα γεγονότα δεν έκαναν αυτονόητες προανακριτικές πράξεις, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να παραπληροφορήσουν εισαγγελέα και ανακρίτρια».

Ο ίδιος θεωρεί σενάρια τα όσα κατέθεσε ο 77χρονος κατηγορούμενος και καλεί την ανακρίτρια να διασταυρώσει τα δακτυλικά αποτυπώματα και το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο σκάφος με όσους φέρονται ότι επέβαιναν στο «Ντουέντε».

Μάλιστα, συγγενείς των θυμάτων ζητούν να ελεγχθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί που είχαν οι επιβαίνοντες στο σκάφος ώστε να διαπιστωθεί με ποιους μίλησαν αμέσως μετά το ατύχημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass