ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ

Γεύτηκε πατάτα Σκαμνιάς

«Το... άλλο ψωμί του φτωχού» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Κ. Μωραΐτη

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 12:00

ΣΚΑΜΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ (Του Κώστα Τσόλα)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 1η Γιορτή Πατάτας που διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Σκαμνιάς Ολύμπου με πρωτοβουλία του προέδρου της κ. Κώστα Μωραΐτη στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί πατάτας του χωριού και της περιοχής.

Στην πλατεία του χωριού, κάτω από τις κορυφογραμμές του Ολύμπου σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων βρέθηκαν δεκάδες Σκαμνιώτες, κυρίως απόδημοι, φίλοι του χωριού, αλλά και φίλοι της πατάτας.

Νωρίτερα είχε μπει στη φωτιά το καζάνι με πάνω από 100 κιλά πατάτες για να βράσουν. Επίσης οι νοικοκυρές του χωριού αλλά και τα δύο καταστήματα προσέφεραν στους επισκέπτες πατάτες φούρνου και πατάτες τηγανιτές. Ωστόσο οι νοστιμότατες πατάτες Σκαμνιάς συνοδεύτηκαν και με ψητά της ώρας, κρασί Τυρνάβου και άφθονο τσίπουρο.

Μιλώντας στους επισκέπτες και συγχωριανούς του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς κ. Κώστας Μωραΐτης, αφού καλωσόρισε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αναφέρθηκε στην ποιότητα και τη νοστιμιά της πατάτας Σκαμνιάς. «Το άλλο ψωμί του φτωχού είναι η πατάτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μωραΐτης είπε επίσης ότι τόσο η Σκαμνιά όσο και τα γύρω χωριά του Ολύμπου στηρίζονται οικονομικά και στην παραγωγή πατάτας. Με την εκμετάλλευση της λιγοστής αλλά εύφορης γης με την παραγωγή πατάτας και άλλες ορεινές καλλιέργειες αλλά και την κτηνοτροφία μένουν στον τόπο τους νέοι άνθρωποι κρατώντας ζωντανή την ύπαιθρο. Η περιοχή του Ολύμπου και ιδιαίτερα της Σκαμνιάς φημίζεται για τη νόστιμη πατάτα.

Η πατάτα Σκαμνιάς η οποία θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς φυτεύεται και παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο όπως παλιά αποφεύγοντας διάφορα φυτοσκευάσματα, στηριζόμενοι οι παραγωγοί μόνο στη δύναμη της γης.

Η διανομή της πατάτας γίνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς σε καταστήματα, λαϊκές αγορές, αλλά και σε ιδιώτες πόρτα – πόρτα. Δηλαδή σε συγκεκριμένους καταναλωτές οι οποίοι γνωρίζουν την ποιότητα του προϊόντος. Η τιμή στη λιανική φτάνει στον καταναλωτή απευθείας από τον παραγωγό στα 50 λεπτά το κιλό.

Μετά την απόλαυση της πατάτας Σκαμνιάς οι παρευρεθέντες γλέντησαν και χόρεψαν μέχρι αργά το απόγευμα με ζωντανή ορχήστρα που υπήρχε στον χώρο της πλατείας του χωριού, με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass