Δεν δημοσιεύονται πλέον οι μηνιαίες εκθέσεις της ΗΔΙΚΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2016 15:49

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την παύση δημοσιοποίησης της Έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «Ήλιος», κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου – Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας – Λάρισας και Ιλχάν Αχμέτ - Ροδόπης.

Οι εν λόγω εκθέσεις, που δημοσιεύονταν ανελλιπώς από τον Ιούνιο του 2013 στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, σταμάτησαν να δημοσιοποιούνται από τον Ιούλιο του 2015. Οι βουλευτές αναφέρονται σε απάντηση του Υπουργού το Φεβρουάριο του 2016, όπου δήλωσε ότι τα στοιχεία που εμφανίζονται στον σύστημα ΗΛΙΟΣ «δίνουν µία πλήρως παραποιηµένη εικόνα της πραγµατικότητας» ενώ αναφέρθηκε και σε «παντελή έλλειψη μεθοδολογίας», λέγοντας ότι «ο ΗΛΙΟΣ δεν έχει καµία µεθοδολογική συνέπεια ούτε προδιαγράφει εξαρχής, όπως κάνουν άλλες εκθέσεις, όπως αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, πού στηρίζεται για την ανάλυση δεδοµένων».

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η δημοσίευση της Έκθεσης όχι μόνο αποτελεί αυτονόητη πράξη διαφάνειας, αλλά συμβάλει στο δημόσιο διάλογο, την ενημέρωση του κοινού και την εξαγωγή σημαντικών και κρίσιμων συμπερασμάτων, στη βάση συγκεκριμένων αριθμητικών και στατιστικών δεδομένων.

Οι βουλευτές ρωτούν πότε θα ξαναρχίσει η μηνιαία δημοσίευση της Έκθεσης και των δεδομένων που αυτή περιείχε και αν πρόκειται να αλλάξει η μεθοδολογία σύνταξής της. Επιπλέον, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή στοιχεία σχετικά με το πώς έχουν διαμορφωθεί το διάστημα Αυγούστου 2015 έως και Αύγουστο 2016 (διάστημα κατά το οποίο έχει σταματήσει η δημοσιοποίηση των στοιχείων), η μέση σύνταξη, η κατανομή ηλικίας των συνταξιούχων, τα προνοιακά επιδόματα, το πλήθος των δικαιούχων και άλλα στοιχεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass