ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επίθεση Κυριάκου στους «επικίνδυνους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που κυβερνούν»

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2016 8:22

 

ΑΘΗΝΑ
Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επανέφερε με εμφατικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το απόγευμα, ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 42 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.


Παρουσία των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στους οποίους και έκανε ειδική θετική αναφορά στα πλαίσια της ενότητας, ο κ. Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με επιθετική ρητορική, έστειλε μήνυμα ότι «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα νέα γραφεία του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια εγκαινιάστηκαν, επί της οδού Πειραιώς στα όρια του δήμου Μοσχάτου, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με έμφαση στην διαπίστωση ότι είναι η πιο απαξιωμένη των μεταπολιτευτικών χρόνων.
«Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση να προχωρήσει η χώρα» τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ, διαφωνώντας ουσιαστικά με τη θεωρία του «ώριμου φρούτου» και με όσοι λένε ότι πρέπει να παραμείνει και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να φθαρεί περισσότερο.
«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν με εκλογές. Δεν υπάρχει πλέον δρόμος» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνώντες ως «τυχοδιώκτες» και κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτές και στελέχη ουσιαστικά σε εκλογική ετοιμότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια «επικίνδυνη πολιτική φούσκα», ζήτησε από τους πολίτες να ακούσουν τον ίδιο και το κόμμα του και να συγκρίνουν και ταυτόχρονα όλοι μαζί να κλείσουν το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού.
«Δεσμεύομαι ότι από το δικό μου στόμα δεν θα ακούσουν ψέματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και από άλλους χώρους να στηρίξουν την προσπάθειά του, λέγοντας με έμφαση: «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις όχι απλά για μια εκλογική νίκη, αλλά για μια μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ώστε να γίνουν οι ιδέες μας κυρίαρχες στην ελληνική κοινωνία».
Με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για καταρράκωση της χώρας, την οποία όπως είπε, κυβερνά μια ιδεοληπτική κυβέρνηση λαϊκιστών.
«Είμαστε η πολιτική δύναμη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δικαιούται να λέει πως έχει πραγματικές ρίζες στην κοινωνία. Κάποιοι που πάτησαν επάνω στην απελπισία του ελληνικού λαού και εξαπάτησαν τους πολίτες έχουν ήδη μπει σε καθοδική και μη αναστρέψιμη πορεία. Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Ένα ολόκληρο οικοδόμημα που στηρίχτηκε στη δημαγωγία καταρρέει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε ότι η κυβέρνηση διχάζει τον ελληνικό λαό.
Ιδιαίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην κατά τον ίδιο σύγκρουση, χωρίς λόγο, με την Εκκλησία της Ελλάδας, ενώ μίλησε για «αδίστακτο χαρακτήρα» της κυβέρνησης που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς και αυτό, όπως είπε, φάνηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
«Οικοδομεί ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε τράπεζες - εργολάβους του Δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες. Δρομολόγησε αντισυνταγματικές διαδικασίες. Όπως η παράκαμψη του ΣτΕ. Και βέβαια με συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που υπονομεύουν τους θεσμικούς αρμούς του πολιτεύματος μας» είπε με έμφαση.
Αναφερόμενος στο ΣτΕ και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει την ουσία της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό.
«Καμία άλλη καθυστέρηση δεν επιτρέπεται. Η ίδια η Δικαιοσύνη οφείλει να διαφυλάξει το κύρος της» είπε και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, συμπλήρωσε σε άλλο σημείο: «Προειδοποιώ ότι δεν θα επιτρέψω στους λίγους να μετατρέψουν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε κυβερνητικό βιλαέτι».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους πολίτες που κατά τον ίδιο εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στη ΝΔ. «Τα μάτια και οι προσδοκίες των πολιτών είναι στραμμένα πάνω μας. Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό με τη Συμφωνία Αλήθειας. Μια συντεταγμένη στρατηγική, έναν μελετημένο και συνεκτικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση με επίκεντρό του τις νέες δουλειές».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τα βασικά σημεία του οδικού χάρτη, όπως τον παρουσίασε στη ΔΕΘ: α) Λιγότεροι φόροι – λιγότερες δαπάνες, β) Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων της ανάπτυξης, γ) Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, δ) Προσέλκυση επενδύσεων, ε) Αύξηση της ρευστότητας και στ) Διευκόλυνση της λειτουργίας της αγοράς.
Αναφερόμενος στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας προφανώς γεννά πολλαπλούς κινδύνους. Όχι μόνο εσωτερικούς. Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις».
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
«Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το άγχος του για το σταδιακό ξεσκέπασμα της διαπλοκής, που λεηλάτησε τις προηγούμενες δεκαετίες τον τόπο. Το άγχος του για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Γι` αυτό προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς γι` αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
»Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass