ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ:

Με μπλουζάκια της Χ.Α. δύο από τους δράστες…

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 7:02

ΑΘΗΝΑ

Στην τελευταία μαρτυρική κατάθεση, αυτήν μιας γυναίκας αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, για την επίθεση που δέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012 οι αιγύπτιοι αλιεργάτες, προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, που ξεκίνησε να καταθέτει χθες, είπε στο δικαστήριο πως το επίμαχο βράδυ έλαβαν σήμα για την επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από άτομα με δίκυκλα, «πιθανόν από άτομα της Χρυσής Αυγής».

Η αστυνομικός κατέθεσε πως στην λεωφόρο Σαλαμίνας, εντόπισαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία ανήλικη ντυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, και ότι «δύο εξ’ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής». Οι συλληφθέντες ήταν «συνεργάσιμοι» κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα Κερατσινίου με τρία περιπολικά, και υποστήριξαν ότι βρίσκονταν προηγουμένως σε καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η κατάθεση του αλιεργάτη Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, εν μέσω εντάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία μάλιστα αιτήθηκε να κρατηθεί και να διωχθεί ο αλιεργάτης για ψευδορκία. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εντόπισαν διάφορα σημεία της κατάθεσης του Αιγύπτιου, που, κατά την εκτίμησή τους, αποδεικνύουν πως ψεύδεται, ενώ ανέφεραν πως σε αρχικές του καταθέσεις δεν είχε προσδιορίσει τους δράστες ως «Χρυσή Αυγή». Υποστήριξαν επίσης, πως από τις απαντήσεις του μάρτυρα προέκυψε πως έχει δώσει μία κατάθεση ένα χρόνο μετά την βίαιη επίθεση που είχαν δεχθεί στο σπίτι τους, η οποία κατά τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων, δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Ζήτησαν να ερευνηθεί αν όντως ο αλιεργάτης έδωσε δεύτερη κατάθεση και πού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass