Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

ΝΔ: Πρότεινε τον Αρειοπαγίτη Αθ. Κουτρουμάνο για πρόεδρο ΕΣΡ

* Θετικός ο Λεβέντης* Μιχ. Σταθόπουλο προτιμά ο Θεοδωράκης

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 8:19

ΑΘΗΝΑ

Τον τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της πως θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν οι διατάξεις του νόμου Παππά για να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής του νέου ΔΣ του ΕΣΡ.

O εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο» και πως αυτό το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο κ. Κουτρομάνος είναι πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

«Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΑΠΠΑΣ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ

Χαιρετίζω την στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς στην εκπομπή Live news της τηλεόρασης του «Ε» υπογραμμίζοντας πως υπάρχει χρόνος η ΝΔ να μετακινηθεί από το παρών στο ΝΑΙ.

Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα, ανέφερε.

Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές είπε ο κ. Παππάς.

Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε, είπε και επισήμανε πως «κάναμε λάθη αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

Αντισυνταγματική κρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι ολόκληρη η διαδικασία την νομοθέτησης είπε ο υπουργός ενώ για τον αριθμό 4 των αδειών τόνισε πως ελήφθη υπόψη η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ο παράγοντας βιωσιμότητας των καναλιών.

Για τον ανασχηματισμό ανέφερε πως αυτό είναι στη ευχέρεια του πρωθυπουργού και τόνισε όπως τώρα έχουμε την δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

*«Με την πρόταση της ΝΔ για τον κ. Κουτρουμάνο, βλέπουμε μια σαφή διάθεση αλλαγής στάσης, έστω κι αν αυτή γίνεται με καθυστέρηση μιας μέρας. Είναι μια πρόταση η οποία δεν ακούστηκε στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων, με αποτέλεσμα η ΝΔ να στέκεται απομονωμένη».

Αυτό τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε παρέμβασή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», σχετικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε από την αρχή της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκάθαρη πολιτική βούληση για μια δημοκρατική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» και σημείωσε ότι «απέναντι σε αυτό στάθηκε σύσσωμο το τηλεοπτικό κατεστημένο αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση».

«Αν κάτι έχουμε δείξει σε όλη την ιστορία με το ΕΣΡ», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου, «είναι ότι είμαστε ανοιχτοί και σε συναινετικές λύσεις και σε συναινετικές προτάσεις». Είπε ακόμη ότι η πρόταση αυτή καταγράφεται και θα είναι αντικείμενο της διάσκεψης των προέδρων, για να υπογραμμίσει πως «αυτό που έχει σημασία είναι να δηλωθεί η πραγματική πολιτική βούληση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και για τα επόμενα βήματα που αφορούν στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου». «Αυτό είναι που έλειπε τόσο καιρό. Μένει να δούμε εάν θα αλλάξει στάση η ΝΔ», τόνισε.

ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση το ΣτΕ και αυτό θα κάνει», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αντιδρά άμεσα και συμμορφώνεται με δικαστική απόφαση.

«Είδαμε ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης θα το ενισχύσουμε», υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανασταλούν τα άρθρα του νόμου Παππά, για τα οποία αντιδρούσε η ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσει και η νομοθετική παρέμβαση που θα ρύθμιζε το προσωρινό, μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε την κουβέντα σε άλλο σημείο εκκίνησης... Εκτιμώ ότι η ΝΔ θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει», είπε εν όψει της νέας διάσκεψης.

Κάλεσε μέσω της συνέντευξης την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπογραμμίζοντας πως και ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Επικρατείας αλλά και η ίδια ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι, μόλις συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα αναλάβει πλήρως και ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ

«Εφόσον όλα τα κόμματα συμφωνήσουν εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, προκειμένου να λήξει αισίως η σχετική μακροχρόνια εκκρεμότητα», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων για την πρόταση της ΝΔ για πρόεδρο του ΕΣΡ.

«Θεωρούμε εποικοδομητικό για την επίτευξη συναίνεσης στο θέμα της σύστασης του νέου ΕΣΡ να πάρει η κυβέρνηση πίσω ολόκληρο το γνωστό ως νόμο Παππά. Αν μάλιστα η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο νόμος περιελάμβανε και άλλα άσχετα με το ΕΣΡ άρθρα, αυτά μπορούν να νομοθετηθούν σε άλλο νομοσχέδιο», αναφέρει αρχικά η Ένωση Κεντρώων.

«Όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για το πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ, εφόσον όλα τα κόμματα συμφωνήσουν εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, προκειμένου να λήξει αισίως η σχετική μακροχρόνια εκκρεμότητα», συνεχίζει. «Σε αυτό μας οδηγεί η φωνή της λογικής, διότι διαφορετικά οδηγούμαστε στο χάος και η χώρα σε μια άσκοπη εκλογική αναμέτρηση», καταλήγει.

ΜΙΧ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η πλήρης δήλωση του επικεφαλής του Κινήματος έχει ως εξής:

«Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο. Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν. Η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια.

Ας τολμήσουμε να υπερβούμε τις κομματικές γραμμές μας για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα. Την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την Ευρωπαϊκή μας πορεία».

ΕΣΡ χωρίς κομματικά στελέχη

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Καλαμάτα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το ΕΣΡ δεν μπορεί να είναι άθροισμα κομματικών στελεχών και κάλεσε την κυβέρνηση στις τελικές της προτάσεις να μην συμπεριλάβει πρόσωπα που υπηρετούν σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις. Αυτό άλλωστε είναι και η επιταγή του Συντάγματος, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές συστήνονται για να λειτουργήσουν ως αντίβαρα στην εκτελεστική και κυβερνητική εξουσία.

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ΟΥΤΕ ΑΡΕΙΑΝΟΣ

«Από τον Τσίπρα εισέπραξα περισσότερη κατανόηση και αναγνώριση απ’ ό,τι από τους δικούς μου» δήλωσε ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ.

«Με παρουσιάζουν σαν Αρειανό με κεραίες στο κεφάλι και δυο γλομπάκια», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας και τόνισε ότι «όσο αναπνέω θα αμύνομαι».

«Αντιμετώπισα το δίλημμα, στις 20 ώρες που δέχτηκα το άγριο τρολάρισμα και το bullying να προασπίσω την τιμή μου και την αξιοπρέπεια μου ή να επιμείνω στο πώς να οικοδομηθεί η πρόταση που μου έγινε, που ήταν εξ ορισμού για μένα τιμητική» τόνισε ο κ. Πολύδωρας μιλώντας στον Alpha 9,89.

Πρόσθεσε επίσης ότι «υπεράσπισα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου με το ένστικτο και το μυαλό μου και πράγματι μπορεί να "έκαψα" την υποψηφιότητά μου».

Ο κ. Πολύδωρας αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας για να τον ευχαριστήσει και να τον ενημερώσει για την απόσυρση της πρότασης του ονόματός του: «Μου είπε ο Τσίπρας "με συγχωρείς για την περιπέτεια. Δεν ήθελα να κάνω κανένα πείραμα για να σε βάλω σε ταλαιπωρία"».

Οι «53» σε Τσίπρα: Μην αποφασίζεις μόνος σου

ΑΘΗΝΑ

Σκληρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να αναφέρεται στα όργανα του κόμματος και να είναι συλλογικές οι αποφάσεις στέλνουν οι «53», με νέο χτύπημα με αφορμή την πρόταση για τον Πολύδωρα. Ειδικότερα, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Commonallity, που απηχεί τις απόψεις τους, γίνεται αναφορά στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και τονίζεται ότι στα όργανα του κόμματος αναφέρονται όλοι.

Το μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρέπει να αποφασίζει ερήμην των οργάνων του κόμματος, είναι προφανές.

Αναλυτικά το άρθρο

Το κακόγουστο έργο της διαπλοκής, της ανομίας και της αυθαιρεσίας δυστυχώς συνεχίζεται με ευθύνη της ΝΔ. Είναι σαφές, πλέον, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ.

Οι διαδοχικές κυβερνητικές προτάσεις για τη σύνθεσή του, ασφαλώς, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί συναινετική λύση στην άρση του αδιεξόδου, να γίνει το αναγκαίο βήμα ώστε να μπει φραγμός στην 27χρονη ασυδοσία των καναλαρχών και στη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα.

Ωστόσο, η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία. Η ιστορία και η πολιτική διαδρομή όλων μας είναι γνωστή. Προφανώς και του κ. Πολύδωρα. Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Η τήρησή τους είναι και η μόνη ασφαλής δικλείδα αποφυγής επιλογών που δημιουργούν προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι. Η ενεργός και έγκαιρη λειτουργία τους οφείλει να είναι φροντίδα όλων μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass