Εκκενώθηκε από την Αστυνομία το «Hotspot για Έλληνες» στον Βοτανικό

Δημοσίευση: 04 Νοε 2016 13:19

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί (06.30) της Παρασκευής για την εκκένωση του χώρου στον Βοτανικό, επί της Ιεράς Οδού 114, που τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων και όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τέμενος.

Έγιναν 15 προσαγωγές, αργότερα έγιναν συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ ο χώρος φυλάσσεται πλέον από την Αστυνομία. Η κατάληψή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρεται πως οι καταληψίες αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες», ενώ υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούσαν στοιχεία σε όποιον προσπαθούσε να προσεγγίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Ορέστη Παναγιώτου, ο οποίος προσέγγισε τον χώρο για τις ανάγκες του φωτορεπορτάζ του Πρακτορείου, οι καταληψίες έκλεισαν τον χώρο με συρματοπλέγματα, είναι περίπου 15 άτομα, ενώ συστήνονται ως «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών».

«Ζήτησαν τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι πρέπει να πάρω άδεια από τους ίδιους για να φωτογραφίσω τον χώρο (σ.σ. ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων)» ανέφερε ο Ορέστης Παναγιώτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass