Το Πρωτόκολλο της 10ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, υπέγραψαν ο Δ. Μάρδας και ο Μ. Σοκόλοφ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2016 15:00

«Υπεγράφη το σχετικό Πρώτοκολλο που περιλαμβάνει εννέα ενότητες, οι οποίες αφορούν την ενέργεια, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την τεχνολογική συνεργασία», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας, σε δηλώσεις του στον Τύπο, μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της 10ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι, πλέον, οι δύο χώρες έχουν στοχευμένες συμφωνίες. «Εφαρμόστηκε μία μέθοδος συνεχών επαφών των δύο Προέδρων, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένες δράσεις», σημείωσε και τόνισε: «Με τη συγκεκριμένη συμφωνία ανοίγεται ένας άλλος δρόμος και συνεχίζουμε τη συνεργασία μας, κατά κύριο λόγο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως στον πολιτισμό». Ο υφυπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι μέσα από αυτό το πλαίσιο, Ελλάδα και Ρωσία αποκτούν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σοκόλοφ χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός της υπογραφής του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου. «Με τους Έλληνες εταίρους μας έχουμε μία επικοδομητική συνεργασία, ιδιαίτερα σε αυτό το έτος, το 2016, το οποίο ήταν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας», επεσήμανε. «Είχαμε μία άνευ προηγουμένου σειρά εκδηλώσεων, που αφορούσαν την οικονομική, την πολιτιστική και την τουριστική συνεργασία μας, αλλά και στον ενεργειακό και αγροτικό τομέα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε: «Διαπιστώσαμε με τους Έλληνες εταίρους μας ότι υπάρχει ένα πολύ υψηλό δυναμικό, αναξιοποίητο, στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών. Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στον περιφερειακό τομέα και στον τομέα του επιχειρείν». Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον σημαντικό ρόλο του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας. «Είχαμε μία σειρά επαφών με κορυφαία στιγμή την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα, τον Μάιο», ανέφερε ο κ. Σοκόλοφ, προσθέτοντας πως η υπογραφή αυτού του Πρωτοκόλλου είναι ιδιαίτερα σημαντική και σε συμβολικό επίπεδο αποτυπώνει το γεγονός ότι «έχουμε φτάσει σε ένα νέο στάδιο της συνεργασίας μας». Τέλος, χαρακτήρισε τις συνεργασίες των δύο χωρών ως παρακαταθήκη για την περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass