Διαμαρτυρία γονέων 6ου δημοτικού σχολείου Λαμίας για τα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 15:43

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και όχι κατάληψη πραγματοποιούν τελικά το πρωί της Δευτέρας οι γονείς στο 6ο δημοτικό σχολείο Λαμίας. Η κινητοποίηση στρέφεται κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων τις απογευματινές ώρες στο σχολείο.

Όπως σημειώνει το lamiareport.gr οι περισσότεροι από τους γονείς που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση, δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο σήμερα. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για κατάληψη, αλλά για διαμαρτυρία, και ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και δεν εμποδίζουν κανένα να εισέλθει στο σχολείο. Στο σχολείο βρίσκονται, εκτός από τους δασκάλους και τον διευθυντή και ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκούμας, καθώς και ο Διευθυντής της Περιφερειακής εκπαίδευσης στη Στερεά κ. Αντωνίου.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Την Κυριακή, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, που είναι μεταξύ εκείνων που θα φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα από το κέντρο των Θερμοπυλών, χαρακτήρισε το σκηνικό των ρατσιστικών αντιδράσεων ως στημένο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου παίρνει σαφείς αποστάσεις και από την ένταση και τις εκφράσεις, αλλά και τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση. Σημειώνει με έμφαση ότι «διαχωρίζει τη θέση του από μεμονωμένες αντιδράσεις (γονέων και μη) που σημειώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 3/ 11/ 16», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλο το σκηνικό στήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν καν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Μάλιστα, παίρνει αποστάσεις από τους συντάκτες της ανακοίνωσης που μοιράστηκε την περασμένη Παρασκευή στους μαθητές και ζητούσε από τους γονείς τους να συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου. Διευκρινίζει, επίσης, ότι «τη Δευτέρα στο σχολείο μας γίνει διαμαρτυρία και όχι κατάληψη».

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, προτάσσοντας το θέμα των υπεράριθμων μαθητών και εκφράζοντας φόβους για την επόμενη σχολική χρονιά για πιθανή ένταξη 40 μαθητών στο οργανικό του δυναμικό.

Ωστόσο, παίρνει αποστάσεις από τις ρατσιστικές εκφράσεις τονίζοντας «δεν είμαστε κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στις σχολικές μονάδες και σε καμιά περίπτωση δεν υπονομεύουμε το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση». «Επίσης, δεν είμαστε αρνητικοί στην ένταξή τους στη δική μας σχολική μονάδα (6ο Δημοτικό)» σημειώνουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass