Κουρουμπλής: Θα συνεχίσω το έργο διαφάνειας και ήθους του κ. Δρίτσα

Δημοσίευση: 07 Νοε 2016 16:42

«Δεσμεύομαι να συνεχίσω το έργο συνέπειας, διαφάνειας και ήθους του προκατόχου μου, Θοδωρή Δρίτσα» δήλωσε παραλαμβάνοντας το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι θα προωθήσει όλες τις πολιτικές που είναι απαραίτητες για να συνεχιστεί το έργο Δρίτσα γιατί, όπως τόνισε, είναι «σε σωστό προσανατολισμό». «Θα δουλέψουμε με την ηγεσία του Λιμενικού, τους εφοπλιστές, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και τα επιμελητήρια για να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Θουκυδίδη «Μέγα το της θάλασσας κράτος» ο νέος υπουργός μίλησε για «το μαρτύριο που βιώνει η Ελλάδα και από λάθη δικά μας και από επιλογές που εξυπηρετούν τρίτους». «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε δοκιμασία. Υπάρχει, όμως τρόπος διαφυγής, υπάρχουν αποθέματα DNA στο λαό που όταν αξιοποιηθούν θα βγούμε από τη δίνη. Δεν μας αξίζει να μας δείχνουν κάποιοι με το δάχτυλο» σημέιωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι θα περάσει ρύθμιση για την εισαγωγή στο Λιμενικό με πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο ίδιος αναγνώρισε το έργο του Λιμενικού Σώματος στο προσφυγικό που παραμένει όπως είπε «εκρηκτικό πρόβλημα», ενώ δήλωσε ανήσυχος από τη «νευρικότητα» και την «αστάθεια» που παρουσιάζει η Τουρκία.

«Μου αρέσει να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες. Βλέπω, ακούγοντας» είπε.

Δρίτσας: Η αποχώρησή μου δεν ήταν εθελούσια

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε συγκινημένος ότι η αποχώρησή του δεν ήταν εθελούσια.

«Ήξερα ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος» είπε, τονίζοντας ότι έδωσε σκληρές μάχες και κάποιες από αυτές τις κέρδισε.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Παναγιώτη Κουρουμπλή «σε ένα έργο δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό με αρμοδιότητες πολυεπίπεδες».

«Πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ανταποκριθεί στο έργο, θα βρει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσει την πρόκληση» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass