Η ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Αβάσιμα τα «στοιχεία» του…

Δημοσίευση: 09 Νοε 2016 7:28

ΑΘΗΝΑ

Ως αβάσιμα απορρίπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα «στοιχεία» που παρουσίασε σε επιστολή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σχετικά με ασύλληπτο «πυρήνα» της 17Ν.

Όπως λένε, οι περισσότερες από τις ύποπτες ενέργειες που επικαλείται αποδίδονται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο έχει μεγάλη εχθρότητα τα τελευταία χρόνια, ενώ τα «ορφανά» αποτυπώματα ανήκουν σε πρόσωπα που η έρευνα δεν ταυτοποίησε, με περιφερειακό όμως ρόλο.

«Οι αναφορές του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου για ασύλληπτο πυρήνα οκτώ ατόμων της 17Ν και άλλα σχετικά είναι άνευ αντικρίσματος και μικρής σημασίας. Ο αναφερόμενος ως αρχηγός της 17Ν έχει αρνηθεί από το 2002 οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση, παρά τα καταλυτικά στοιχεία που είχαν βρεθεί για την εμπλοκή του. Τώρα επικαλείται ότι έμαθε για τα "ασύλληπτα" μέλη της οργάνωσης, την "εξαφάνιση" στοιχείων στις τότε έρευνες στις γιάφκες της 17Ν κ.λπ. από νεότερη ιδιωτική έρευνά του. Μνημονεύει συμβάντα που αναφέρονται σε καταθέσεις ή σε βιβλία άλλων μελών της 17Ν και τα οποία δεν τον επιβεβαιώνουν.

»Οι περισσότερες από τις ύποπτες ενέργειες που επικαλείται ότι έγιναν σε γιάφκα της οργάνωσης αποδίδονται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο έχει μεγάλη εχθρότητα τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, τα περί ασύλληπτων μελών δεν είναι κάτι καινούργιο. Από "ορφανά" αποτυπώματα έχει ανακύψει ότι υπήρχαν πρόσωπα που δεν ταυτοποιήσαμε, με περιφερειακό όμως ρόλο. Ο κ. Γιωτόπουλος προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύστημα υποστήριξης και σε αυτό και μόνο μπορεί να αποδοθεί το νέο κείμενό του».

Αυτό ανέφεραν πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με νέα επιστολή του αναφερόμενου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος». Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που ερεύνησαν επί σειρά ετών τη δράση της οργάνωσης και συμμετείχαν στην εξάρθρωσή της μιλούν για «αβάσιμα» στοιχεία.

Ο κ. Γιωτόπουλος στην επιστολή του μνημονεύει ότι «τα στοιχεία που παρουσιάζω προέρχονται από πηγές ανεξάρτητες, αξιόπιστες που δεν ελέγχονται από μυστικές υπηρεσίες». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που "έκαιγε" ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι μυστικές υπηρεσίες; Κάποιος απ' τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις αρχές; Δεύτερο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή θα 'πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;»

Συμπλήρωσε ότι «υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν και να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονταν με άλλους πέντε. Απ' αυτήν την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ (8), ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Άλλοι σε βίαιες ενέργειες σοβαρές που προκάλεσαν τραυματισμούς».

Για να αναρωτηθεί αμέσως μετά: «Κανένας απ' αυτούς δε συνελήφθη. Σε κανένα δεν ασκήθηκε δίωξη. Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος κυριότερος και καθοριστικός είναι ότι οδηγούσαν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η αριστερά, είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω 2 ή 3 απ' αυτούς, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτουργός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass