ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 10 ΑΤΟΜΑ

Ειδικότητά τους οι ρευματοκλοπές

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 7:58

ΑΘΗΝΑ

Κύκλωμα που εμπλέκεται σε συστηματικές ρευματοκλοπές στην Αττική, με τη μέθοδο της παραβίασης των μετρητών, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.


Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα τρία μέλη του κυκλώματος, δύο Έλληνες 42 και 39 ετών κι ένας 28χρονος Αλβανός.
Όπως προέκυψε, με εντολές του 42χρονου, οι δράστες αναζητούσαν αρχικά καταναλωτές ρεύματος, με επαγγελματικές ή οικιακές συνδέσεις, και τους έπειθαν να προχωρήσουν σε ρευματοκλοπή, με σκοπό να πετύχουν τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.
Στη συνέχεια, και πριν πραγματοποιηθεί καταμέτρηση, αποσφράγιζαν τους μετρητές της ΔΕΗ και παρενέβαιναν στις ενδείξεις τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο των στατιστικών στοιχείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής καταμετρημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Η συγκεκριμένη διαδικασία επαναλαμβανόταν ανά τετράμηνο, ενώ η αμοιβή που λάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος ανερχόταν στα 100 ευρώ για επαγγελματικές και στα 50 ευρώ για οικιακές συνδέσεις.
Την Τρίτη, σε επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ, συνελήφθησαν τα τρία μέλη του κυκλώματος, τη στιγμή που παρέμβαιναν σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και συνελήφθησαν άλλα επτά άτομα (πέντε με επαγγελματικές και δύο με οικιακές συνδέσεις), που επίσης διέπρατταν ρευματοκλοπή με παρέμβασή τους στους μετρητές.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έχουν εξακριβωθεί 110 περιπτώσεις παρέμβασης σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος, και στα σπίτια και στην επιχείρηση ενός εκ των συλληφθέντων, διέπρατταν ρευματοκλοπή με τον ίδιο τρόπο.
Σε έρευνες στα σπίτια των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία για την παρέμβαση στους μετρητές και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Θα επακολουθήσει τεχνικός έλεγχος από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., προκειμένου να υπολογισθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε για το ελληνικό Δημόσιο.
Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές και κλοπή κατ' εξακολούθηση, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass