ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΟΡΟΣ

Θα ωφελήσει την Ελλάδα η εκλογή Τραμπ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 7:30

ΑΘΗΝΑ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς "ακροδεξιός" και "λαϊκιστής" για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, είπε ότι «αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους χρησιμοποιεί το σύστημα και στην Αμερική και στην Ευρώπη όταν θέλει να απαξιώσει έναν πολιτικό».

Εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, εκ των στελεχών της "κλειστής ομάδας" του προέδρου Τραμπ, με τον οποίο συναντήθηκε στην Ελλάδα και στο ΥΕΘΑ, «θα βοηθήσει την Ελλάδα», κυρίως λόγω της διαφορετικής γεωπολιτικής θεώρησης του κ. Τραμπ, που υποστηρίζει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, τη μεταφορά του βάρους της ΝΑΤΟικής Συμμαχίας στη νότια πτέρυγά της, τον τερματισμό της δημιουργηθείσας κατάστασης στην Μ. Ανατολή και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.

Είπε ότι η Ελλάδα δεν εμπλέκεται ποτέ σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της, αλλά θα υπάρξει υποστηρικτικός ρόλος από την Βάση της Σούδας που είναι η κύρια βάση του ΝΑΤΟ στην νότια πτέρυγα «προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στο νότιο μέρος της Συρίας, να υπάρχει συνεργασία με την Συριακή κυβέρνηση και τον Άσαντ και να έχουμε την επιστροφή των προσφύγων».

«Ο σχεδιασμός σύμφωνα με όσα έχει πει δημόσια ο Τραμπ, αλλά και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, με τις επαφές που είχε εδώ αλλά και σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Ιορδανία, είναι να τελειώσει ο πόλεμος στην Συρία, να υπάρξει αποκατάσταση της ειρήνης, να απομονωθούν ακραία στοιχεία και ισλαμικές φονταμενταλιστικές οργανώσεις που λειτουργούν μαζί με την τρομοκρατία και τους τζιχαντιστές, να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι πρόσφυγες και να σταματήσει η ροή από την Μ. Ανατολή στην Ευρώπη». «Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Λιβύη», πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά σε συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου όπου τασσόταν υπέρ της δημιουργίας μιας "Μεσογειακής Ένωσης", σημειώνοντας «και ουσιαστικά η δυνατότητα στην Ελλάδα σαν κύριος κορμός σταθερότητας στην περιοχή με ανάπτυξη ενός άξονα προς τα βόρεια με την Βουλγαρία και την Ρουμανία και προς τα νότια με την Ιορδανία, την Αίγυπτο σε συνεννόηση με το Ισραήλ, για την δημιουργία ενός ενεργειακού κέντρου στην Μεσόγειο με εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που θα μας οδηγήσει και στην λύση του χρέους», και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προωθεί και στηρίζει ένα τέτοιο σχεδιασμό.

Σε ό,τι αφορά την αποστροφή του νέου προέδρου των ΗΠΑ ότι "το χρέος της Ελλάδας πρέπει να το λύσει η Γερμανία", ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντέτεινε πως ο κ. Τραμπ είπε ότι η Γερμανία πρέπει να σταματήσει την πολιτική της λιτότητας, καθώς και ότι κάποια στιγμή πρέπει να ρυθμιστεί και το τεράστιο χρέος των ΗΠΑ «που ανέρχεται σε αρκετά τρισεκατομμύρια και δεν μπορεί να πληρωθεί».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «η εκλογή Τραμπ έχει να κάνει με το τέλος της πολιτικής της νέας τάξης πραγμάτων που δημιούργησε η ομάδα Κλίντον εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτοί που στενοχωρήθηκαν με την εκλογή Τραμπ, πέραν των γνωστών εδώ στην Ελλάδα, είναι διεθνείς παίκτες τύπου Σόρος οι οποίοι στήριξαν και στηρίχθηκαν στην πολιτική Κλίντον».

ΚΛΙΝΤΟΝ-ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΠ

Τόνισε ότι δεν πρέπει να μπερδεύεται ο Μπ. Ομπάμα με την ομάδα Κλίντον και συνέχισε λέγοντας «η ομάδα του Ινστιτούτου Κλίντον μαζί με τον Σόρος και τους διεθνείς παίκτες, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν για να ξεκινήσει η κρίση στην Ελλάδα. Γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση από κανένα και καμία αμφιβολία. Είναι ακριβώς η αντίθετη λογική από τον Τραμπ. Η λογική της παγκοσμιοποίησης που έφερε το 'Ιδρυμα Κλίντον και συνέχισε να υποστηρίζει αλλά και οι χρηματοδότες και οι παίκτες τύπου Σόρος είδαμε ότι κρύβονταν πίσω, πχ από τις χρηματοδοτήσεις του μεταναστευτικού».

«Η διαφορά με τον Τραμπ είναι αυτή: Θα έχουμε λύση του προσφυγικού -ξεκάθαρα με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και σε συνεργασία με την Ρωσία- και στον οικονομικό τομέα με αλλαγή της πολιτικής», είπε σε άλλο σημείο.

Τόνισε ότι ο Ομπάμα με την επίσκεψή του στην Αθήνα θα συμβάλει στην συνέχιση της στήριξης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θεωρώντας τις ΗΠΑ ως «τον μόνο πιστό μας σύμμαχο» διαχρονικά, ενώ εκτίμησε την παρούσα συγκυρία ως «χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα», λόγω των πολλαπλών φιλικών και συμμαχικών σχέσεών της, τονίζοντας ότι «μπορούμε να είμαστε εκεί συνομιλώντας με τις ΗΠΑ και την Ρωσία και παράλληλα με το Ισραήλ και τις Αραβικές χώρες».

Είπε ότι η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλίες, «αυτό συζητήθηκε και στη συνάντηση Α. Τσίπρα-Μπ. Ομπάμα στην Βαρσοβία, στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ», προκειμένου «να βρεθεί λύση στην περιοχή, να σταματήσει ο πόλεμος και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες πίσω».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντιδράσεων εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοια γεωπολιτική θεώρηση που ο ίδιος υποστηρίζει, ο κ. Καμμένος είπε «πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Αλέξης Τσίπρας που απέδειξε με την διαπραγμάτευση τον Ιούλιο του 2015 ότι όχι απλώς εδέχθη τη βοήθεια του προέδρου Ομπάμα, αλλά ουσιαστικά οδήγησε την χώρα σε μια πολιτική πολύ πιο στενής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και βεβαίως και με την Ρωσία», προσθέτοντας ότι «αυτή η πολιτική με την εκλογή Τραμπ ενισχύεται».

Ανέφερε επίσης ότι η τρομοκρατία που πλήττει και την Ευρώπη «πηγάζει ουσιαστικά από εξτρεμιστές που χρηματοδοτούνται, σε συνεργασία και με άλλες χώρες, από την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων και ανθρώπων όπου και η Τουρκία έχει βάλει το χεράκι της».

Ερωτηθείς για την αποστροφή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ότι «αν δεν ικανοποιείστε Μακαριώτατε από αυτές τις λύσεις που δίνει το Υπουργείο Παιδείας εγώ θα ρίξω την κυβέρνηση» είπε «αυτό το είπα παρουσία του πρωθυπουργού, παρουσία του αρχιεπισκόπου, παρουσία του κ. Φίλη και ιεραρχών, όταν έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα που για εμάς αποτελούν ιερά και όσια και τα οποία δεν διαπραγματευόμαστε. Το ένα από αυτά είναι οι σχέσεις Ορθοδοξίας-Ελληνισμού. Το άλλο είναι τα εθνικά θέματα. Το τρίτο είναι η προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους και των Σωμάτων Ασφαλείας από τη λαίλαπα που έχουν υποστεί από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ιδίως από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», τόνισε, προσθέτοντας «αυτά τα τρία ζητήματα έχουν γίνει απολύτως σεβαστά, οι υπαρκτές διαφωνίες πρέπει να αμβλυνθούν, κανείς όμως δεν ζητάει σε μια συνεργασία να αλλάξει κάποιος τις θέσεις του».

Τόνισε ότι αν του το ζητούσε ο αρχιεπίσκοπος (να ρίξει την κυβέρνηση), «θα το έκανα. Είναι ξεκάθαρο ότι εγώ δεν μπορούσα να αποδεχθώ την αποκοπή της Ορθοδοξίας από τον Ελληνισμό, όταν γι' αυτό με έστειλαν στην Βουλή οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ» και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του διότι «η λύση είχε δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Χαρακτήρισε τον κ. Φίλη ως καλό υπουργό Παιδείας, προσθέτοντας ότι «διαφωνεί κάθετα στις σχέσεις του με την Εκκλησία».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποσαφήνιση εκ μέρους του κ. Μουζάλα της θέσης του για το όνομα της ΠΓΔΜ, ενώ τόνισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας στην άσκηση της οποίας συνέβαλαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, «έβγαλε την χώρα έξω από το κάδρο του φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας».

Αναφορικά με τις "κόκκινες γραμμές" των ΑΝΕΛ στα εργασιακά, είπε ότι αν «δεν πάρει μπροστά η οικονομία, ό,τι και να λέμε είναι άχρηστο. Το θέμα είναι να μπορέσουμε γρήγορα να τελειώσει η διαπραγμάτευση να πάμε στη δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η ελληνική οικονομία να δουλεύει με επενδύσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass