Τσίπρας για Κυπριακό: Θέμα πρώτης προτεραιότητας το 2017

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 23:19

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ζήτημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας με την αρχή της νέας χρονιάς - ένας λόγος για τον οποίο δεν θα κάνει εορταστικές διακοπές - και ενόψει της Γενεύης είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις καθώς «ο Ερντογάν είναι ο γνωστός Ερντογάν». Πάντως, ο κ. Τσίπρας τόνισε όταν έρθει η ώρα του δημοψηφίσματος η Ελλάδας θα πάρει θέση. «Δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσέθεσε ότι για την Ελλάδα το ζήτημα των εγγυήσεων είναι μείζον.

Ενόψει των εκλογών στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ως πιθανότερο σενάριο την συμμαχία Μέρκελ - Πρασίνων παρά με τους σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να «σπάσουν τον μεγάλο συνασπισμό». Είπε μάλιστα χαριτολογώντας ότι για μας «το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών».

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός, βρέθηκε στην δημοσιογραφική αίθουσα της Βουλής, ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων και της κρίσης στον Τύπο. Ο κ. Τσίπρας, έδειξε προβληματισμένος, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση» και προσέθεσε πως προς σε αυτή την κατεύθυνση «πρέπει να βοηθήσουν οι εργοδότες». «Πρέπει να βρεθεί για λύση για όλους τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

Πριν την επίσκεψή του στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών και εξερχόμενος της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός στον διάδρομο του Κοινοβουλίου είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Συναντήθηκε επίσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για τις εορτές, αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, όπως και με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Σκανδαλίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass