Παπαδημούλης: Άδικο το πάγωμα των μέτρων για το χρέος

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2016 13:55

«Η ανακοίνωση του παγώματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τον Ολλανδό εκπρόσωπο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν μια άδικη και υπερβολική κίνηση. Δεν ζητήθηκε η γνώμη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ούτε και είχαν ενημερωθεί για τις δηλώσεις αυτές».

Αυτό σημείωσε σε συνέντευξή του στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο ενημέρωσης Mediapart ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι «είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των δανειστών, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να τεθούν σε εφαρμογή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους. Υπάρχει ήδη αρκετή αστάθεια και ανασφάλεια στην Ευρώπη και στη γεωπολιτική ζώνη όπου βρίσκεται η Ελλάδα, το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη τώρα η Ευρώπη είναι μια νέα κρίση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε: «Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα και που τελικά ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή, δεν έχουν καμία επίπτωση στους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού για το 2017-2018. Αυτό αναγνωρίστηκε επίσημα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, με δηλώσεις του προέδρου του, Κλάους Ρέκλινγκ».

Τονίζει επίσης ότι «οι Έλληνες τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και θα ήταν λάθος εκ μέρους των δανειστών να επιμείνουν σε τιμωρητική λογική».
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάλλει διαρκώς την απόφασή του σχετικά με το εάν θα συμμετέχει ή όχι στο πρόγραμμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass