ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Χαμηλοί μισθοί και πολλαπλάσια επιδόματα στον ΟΑΣΘ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 8:48

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα δεδομένα στις κρίσιμες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, και εν όψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δημιουργεί η ολοκλήρωση της έκθεσης των έξι επιθεωρητών οι οποίοι διενήργησαν έλεγχο για τη λειτουργία του ΟΑΣΘ τα έξι τελευταία χρόνια.

Οι τελευταίοι χαρακτηρίζουν τη σύμβαση ως «ιδιότυπο νομικό μόρφωμα», διαπιστώνοντας μια σειρά παρατυπιών και για τον λόγο αυτό ζητείται να σταλεί η έκθεση στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ποινικών αδικημάτων.

Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε κράτησε τρεις μήνες και παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στα μέσα Δεκεμβρίου, και τα ευρήματά της είναι συντριπτικά για όσα υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα ο Χρ. Σπίρτζης κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη σύμβαση σε βάρος του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός έχει μιλήσει «για πάρτι για πολλά χρόνια στον ΟΑΣΘ» ενώ έκανε λόγο για μια κατάσταση όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι και μέτοχοι του οργανισμού, ενώ υπάρχει το παράδοξο οι μισθοί να είναι χαμηλοί και πολλαπλάσια τα επιδόματα. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνούνταν να στείλει τις αναλυτικές μισθοδοτικές καταστάσεις στο υπουργείο, αλλά όσα αποκάλυψε ο έλεγχος είναι συντριπτικά.

Αυτό που προκύπτει από τον έλεγχο των επιθεωρητών είναι ότι η μισθοδοσία του προσωπικού στα χρόνια της κρίσης, αντίθετα απ' ό,τι έγινε στο ευρύτερο Δημόσιο, μειώθηκε ελάχιστα. Το μέσο ετήσιο μισθολογικό κόστος ανά εργαζόμενο ήταν το 2011 στις 41.307 ευρώ και το 2015 στα 38.777 ευρώ. Το 2010 με 2.625 εργαζομένους το συνολικό ετήσιο μισθολογικό κόστος ήταν σε 109.504.676 ευρώ και το 2015 με λιγότερους εργαζομένους, λόγω συνταξιοδοτήσεων, στους 2.330, ήταν 90.623.587 ευρώ. Το περίεργο όμως είναι ότι στα χρόνια αυτά ενώ μειώνονται οι οδηγοί σε ποσοστό -12,44% καταγράφεται αύξηση στους διοικητικούς υπαλλήλους (+15,45%), στο βοηθητικό προσωπικό κ.λπ. Εκείνο όμως που κατέγραψαν οι επιθεωρητές και προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι ο τρόπος που διαμορφώνονται οι συνολικές αποδοχές του προσωπικού, με τον βασικό μισθό να καλύπτει μόνο το 35% και το υπόλοιπο 65% να είναι επιδόματα.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι στο προσωπικό κίνησης χορηγούνται 26 επιδόματα, στο διοικητικό προσωπικό 21 και στο προσωπικό συντήρησης 11. Ετσι ένας εργαζόμενος με βασικό μισθό 578 ευρώ με τα επιδόματα φτάνει στα 2.153 ευρώ, ενώ ένας άλλος εργαζόμενος με βασικό μισθό στα 868 ευρώ, με τα επιδόματα φτάνει στα 4.370 μεικτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass