Σε «αναμμένα κάρβουνα» 700 εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 8:28 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιαν 2017 14:15

Γκάζι πατά το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έδωσε τέλος σε μια τετράμηνη περίοδο στασιμότητας.

Σύμφωνα με κύκλους κοντά στον επενδυτή, μέσα στην εβδομάδα, εκτός απροόπτου, θα μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της εταιρείας στη Ferrovie dello Stato Italiane αντί αντιτίμου 45 εκατ. ευρώ.

Επόμενο βήμα θα είναι η μετάβαση εκπροσώπων των συμβαλλομένων στις Βρυξέλλες προκειμένου να διευθετηθεί από κοινού το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 750 εκατ. ευρώ. Διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περί τους δύο μήνες. Πρόκειται για χρέη της εταιρείας προς τον ΟΣΕ, τα οποία ο τελευταίος είχε διαγράψει, με αποτέλεσμα να θεωρηθούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει συνδεθεί ευθέως με τη μη απαίτηση επιστροφής των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να ληφθεί έγκριση και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών δεν θα χρειαστεί να περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Εφόσον όλα προχωρήσουν από εδώ και πέρα χωρίς προβλήματα, η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Προβληματισμός παρ' όλα αυτά επικρατεί στους κόλπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιεχόμενο της σύμβασης πώλησης, ιδιαίτερα για το τι μέλλει γενέσθαι με τους 700 εργαζόμενους που σήμερα αμείβονται βάσει του «ενιαίου» μισθολογίου του Δημοσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass