Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα παιδιά που είναι στα "αζήτητα"

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 17:17

Για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κατάσταση των παιδιών μεταναστών-προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των ασυνόδευτων και των εξαφανισμένων ανηλίκων, αλλά και για να καλέσει τους αρμόδιους πολιτικούς να λάβουν μέτρα για να τα βοηθήσουν, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν».

Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποίησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του "Χαμόγελου του Παιδιού", μέλους της «Missing Children Europe», που στοχεύει άμεσα τους αρμόδιους υπουργούς για τη μετανάστευση όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Κάθε άτομο, κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, ομάδα ατόμων ή επιχειρήσεις καλούνται να μοιραστούν μια εικόνα στο Facebook και να αναφέρουν -κάνουν tag- τον αρμόδιο υπουργό για ζητήματα Ασύλου και Μετανάστευσης.

Η ιδέα είναι, ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να συμμετάσχουν και με ένα απλό σχόλιο να θέσουν προ των ευθυνών του τον αρμόδιο υπουργό, ελπίζοντας ότι δεν θα αγνοήσει τη δημόσια πίεση και ότι θα υποχρεωθεί να συνεργαστεί με τις συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών μεταναστών. Η καμπάνια υλοποιείται σε οχτώ Ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και την υποστήριξη αρκετών δημοφιλών σελίδων του Facebook.

Οι πολίτες μιας χώρας καλούνται να επισκεφτούν τη σελίδα http://www.mentiontheunmentioned.eu/ και να μοιραστούν μια φωτογραφία και μια ιστορία της επιλογής τους στο Facebook αναφέροντας τον αρμόδιο υπουργό της κάθε χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass