Νέο περιστατικό βίας κατά προσωπικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 18:09

Νέο επεισόδιο βίαιης επίθεσης κατά υγειονομικού προσωπικού σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του Αστυνομικού Τμήματος Ασφάλειας Νεάπολης, συνοδοί ανήλικης ασθενούς επιθέτηκαν σε γιατρό και τραυματιοφορέα.

Συγκεκριμένα, σε ημέρα γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης 13χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με αναφερόμενη μέθη από 10 συγγενικά της πρόσωπα, στις 4.30 τα ξημερώματα. Οι συνοδοί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον ειδικευόμενο γιατρό Κ.Π. Στη συνέχεια, ο γιατρός, 41 ετών, δέχτηκε γροθιά και τραυματίστηκε στο πρόσωπο από 39χρονο συνοδό της ανήλικης, ενώ προσπαθούσε να την τοποθετήσει σε αμαξίδιο μεταφοράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, στη συνέχεια συνοδός του κοριτσιού τραυμάτισε στο πρόσωπο και την τραυματιοφορέα Χ.Μ.

Παρότι η ασθενής είναι ανήλικη και στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε η Παιδιατρική, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και εκτιμήθηκε η κατάσταση της ως αιμοδυναμικά σταθερή. Οι συνοδοί συνέχισαν να προκαλούν αναστάτωση στην αίθουσα αναμονής του τμήματος επειγόντων περιστατικών, καθώς εκσφενδόνιζαν καρέκλες και χτυπούσαν την τζαμαρία στο γραφείο κίνησης.

Κλήθηκε η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και η Άμεση Δράση (100).

Με δύο περιπολικά μεταφέρθηκαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης, όπου ακολούθησαν ο γιατρός και η τραυματιοφορέας, προκειμένου να καταθέσουν την μαρτυρία τους, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Γύρω στις 5.20 τα ξημερώματα, η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική, με ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού, κατόπιν σχετικής κλήσης στο ΕΚΑΒ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass