ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ

15χρονος δολοφόνησε 6χρονο παιδί

* Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 6χρονου κωφάλαλου Μεχμεταλή Σεζάλ, στην Κομοτηνή

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 8:00

 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ένας 15χρονος αθίγγανος, ο οποίος είναι επίσης κωφός, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ευθύνεται για τον θάνατο του κωφού παιδιού και τους οδήγησε στο εγκαταλειμμένο σπίτι, όπου βρέθηκε χθες το μεσημέρι το άψυχο σώμα του. Ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Το 6χρονο αγοράκι, ήταν ντυμένο και δεμένο χειροπόδαρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία, ωστόσο οι λεπτομέρειες αναμένεται να αποσαφηνιστούν με τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος δράστης του εγκλήματος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού ενός ανηλίκου.

Το ερειπωμένο σπίτι όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο Μεχμεταλή βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το σπίτι όπου διέμενε στον καταυλισμό αθίγγανων και απ' όπου χάθηκαν τα ίχνη του, στην περιοχή Αλάν Κουγιού.

Η επίσημη δήλωση της εξαφάνισής του έγινε την Κυριακή στην αστυνομική διεύθυνση της Κομοτηνής, που ανέλαβε και τις έρευνες για την υπόθεση, επιτυγχάνοντας την εξιχνίασή της μέσα σε λίγες ώρες.

Για την εξαφάνιση του μικρού αγοριού είχε εκδώσει ειδοποίηση “Abert Alert” το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνοντας ότι είναι κωφό.

ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Οι συνθήκες διαβίωσης στον συνοικισμό των αθιγγάνων όπου διέμενε ο 6χρονος Μεχμεταλή και βρέθηκε χθες δολοφονημένος, στο τέρμα της οδού Αδριανοπούλεως, είναι απάνθρωπες.

Όποιος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή, δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το μέγεθος της αθλιότητας, της φτώχειας και της εγκατάλειψης. Άνθρωποι και σκουπίδια σε ένα σωρό που δύσκολα ξεχωρίζει, παντελής έλλειψη υποδομών όπως δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και συνθηκών υγιεινής, σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνες και άχρηστα υλικά, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης πολυμελών οικογενειών μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Η ανεργία μαστίζει τους κατοίκους, οι περισσότεροι ζούνε με τα επιδόματα της πρόνοιας και οι υπόλοιποι εργάζονται ως μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές. Η μαθητική διαρροή είναι μεγάλη - χωρίς να παραγνωρίζονται οι προσπάθειες ένταξης των τελευταίων ετών - και ο αναλφαβητισμός αποτελεί ένα από τα γνωρίσματα του πληθυσμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass