Διώξεις για υπόθεση εξοπλιστικών

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 2:27

Ποινική δίωξη για μία ακόμη υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, σε βάρος πρώην στελεχών του υπουργείου Άμυνας, κατά του επιχειρηματία Θωμά Λιακουκουνάκου, καθώς και στελέχους της εταιρίας του, SONAK.

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε, αφορά την προμήθεια 20 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου ΝΗ90 για τον ελληνικό στρατό, το 2003, από την ευρωπαϊκή Κοινοπραξία ΝΗIndustries, υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε έρευνα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, μετά τη διαβίβαση του φακέλου της προμήθειας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συνδρομή ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Η δίωξη που ασκήθηκε στρέφεται κατά του πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ, Σπύρου Τραυλού και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, για το κακούργημα της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σε βάρος του επιχειρηματία και του στελέχους της εταιρίας του, Ηλία Αρκουμανέα, αποδίδεται η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass