ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ:

Αποστρατεία άξιων αλλά μη… αρεστών αξιωματικών σε ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ.

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 15:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιαν 2017 16:11

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την πρόσφατη και πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία – παρωδία στις κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε και με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. την προσήλωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κομματικό Κράτος με την αποστρατεία άξιων, αλλά μη αρεστών σε αυτήν αξιωματικών.

Η Κυβέρνηση φρόντισε να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό των γυναικών και ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας. Και αυτό, τη στιγμή που οι θεσμικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στα θέματα Δημόσιας Τάξης είναι ανύπαρκτες. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και η προστασία του πολίτη στηρίζονται αποκλειστικά στη φιλοτιμία των υπηρετούντων σε αυτά.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η απουσία υλικοτεχνικής υποδομής, η έλλειψη στρατηγικής σχεδίασης μιας μακρόπνοης και ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Ιδίως όταν προσβάλλονται άξιοι άνθρωποι, αλλά και θεσμοί, είτε λόγω κομματικής εμπάθειας, είτε λόγω ερασιτεχνισμών της πολιτικής ηγεσίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass