Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση απέτυχε…»

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 7:08

Το πρόγραμμα, το μνημόνιο και η συμφωνία με τους θεσμούς οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση του λαού, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια πολιτικής – πολιτιστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παλέ Ντε Σπορ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 99 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και ενόψει του επικείμενου 20ου συνεδρίου του κόμματος και ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. "Απολογισμό για τα 2 χρόνια διακυβέρνησής του κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο απολογισμός του είναι απολογισμός διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας", είπε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση "δεν υπάρχουν περιθώρια να διασφαλιστούν οι αδύναμοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όλοι όσοι βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας".

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι απέτυχε στη διαχείριση των θεμάτων υγείας και παιδείας, είπε ότι από την μια πλευρά επιχειρείται "μεγάλη φοροαφαίμαξη του λαού με περικοπές κοινωνικών δαπανών και από την άλλη η κρατική ενίσχυση των ντόπιων ομίλων και γενικότερα της καπιταλιστικής κερδοφορίας", ενώ επισήμανε ότι το πλεόνασμα των 2,4 δισ. ευρώ προέρχεται από την αύξηση των έμμεσων φόρων, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass