ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ελέγχεται το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 7:50

ΑΘΗΝΑ

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ξεκίνησε να διερευνά το θέμα με το κατά πόσον το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ παραβιάζει προσωπικά δεδομένα.

Μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα, η Αρχή ζητά διευκρινίσεις τόσο από το υπ. Εσωτερικών όσο και από την Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρει: «Κατόπιν αναφορών πολιτών που κατατέθηκαν στην Αρχή αλλά και πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με εφαρμογή που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του κόμματος "Νέα Δημοκρατία" για την εγγραφή σε υπό δημιουργία "Μητρώο Στελεχών" μέσω της οποίας φαίνεται να δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα που φαίνεται να προέρχονται από τα τηρούμενα στο Υπουργείο Εσωτερικών αρχεία εκλογικών καταλόγων, η Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διερευνά το θέμα και έχει ζητήσει διευκρινιστικές πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και από το κόμμα "Νέα Δημοκρατία"».

ΝΔ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να την συκοφαντήσει με αφορμή το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.

«Όταν στον ΣΥΡΙΖΑ η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι μικροκομματικές λογικές συναντιούνται με τις ιδεοληψίες και τη μανιώδη δίψα για εξουσία, προκύπτουν εκτρώματα. Επιχειρούν, αρκετές μέρες τώρα, να συκοφαντήσουν μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα στην κοινωνία και απευθείας πρόσβαση των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία μέσα από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Προφανώς ενοχλούνται από την πρωτόγνωρη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, στη διαμόρφωση του προγράμματος και στις δράσεις της παράταξης. Γι' αυτό δικαιολογείται η σύγχυσή τους, αλλά όχι η άγνοια. Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και ανοίξτε την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα για να σωθεί η χώρα».

*Σε νέα απάντησή της στο κυβερνών κόμμα, η ΝΔ τονίζει: «Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας. Για ακόμη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει την αλλεργία του στις ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες».

Διευκρινίζει δε για μια ακόμη φορά ότι «ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Όποια απολύτως απαραίτητα στοιχεία συλλέγει η Νέα Δημοκρατία, αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση των μελών της».

Οπως σημειώνει «και προφανώς, η Νέα Δημοκρατία θα παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» και καταλήγει: «Όσο, όμως, και να ενοχλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αυξάνει την επιρροή της στην κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass