Η ΝΔ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΣΡ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

«Ποια είναι αυτή η εταιρία;»

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 16:13

ΑΘΗΝΑ

Προσφυγή στο ΕΣΡ με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρίας «Commonview» έκανε η ΝΔ με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.

Η προσφυγή έγινε εγγράφως με επιστολή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο.
Επισημαίνεται ότι, με βάση τον νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με τον νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».
Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρίας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».
Η ΦΩΦΗ
«Καθημερινά επιβεβαιώνεται όπως αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι η κοινωνία αγκαλιάζει όλο και περισσότερο το εγχείρημα για τη μεγάλη Κεντροαριστερά» δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «δική μας ευθύνη είναι να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των πολιτών, να ενισχύσουμε την δυναμική του εγχειρήματος και να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Χωρίς μεμψιμοιρίες και δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις. Όλοι είμαστε συναγωνιστές, στην κοινή πορεία, στον κοινό στόχο, για τη δημιουργία της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, Πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων».
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Τη συγκρότηση «ανεξάρτητης αρχής ελέγχου των δημοσκοπήσεων» ζητά, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πριν ανακοινώνονται από ΜΜΕ τα αποτελέσματα των μετρήσεων, να ελέγχονται από επιστήμονες της ανεξάρτητης αυτής αρχής».
Αναφερόμενη στην αντίδραση της ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων δηλώνει: «Τόσο καιρό που η Ένωση Κεντρώων φωνάζει για αυτό το θέμα, τα άλλα κόμματα σιωπούν και βολεύονται σε αυτό το υφιστάμενο νοσηρό κλίμα. Τώρα που για τη ΝΔ έγιναν δυσάρεστες οι μετρήσεις, τώρα η ΝΔ έκανε αναφορά στο ΕΣΡ. Όλον τον καιρό που οι μετρήσεις ήταν υπέρ της, βολευόταν μέσα στο νοσηρό υφιστάμενο κλίμα. Τα καλά και συμφέροντα για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass