Τίμησαν τον Έλληνα δικηγόρο του Μαντέλα

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 17:25

ΑΘΗΝΑ

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο ελληνισμός της Νότιας Αφρικής τίμησε, σε ειδική εκδήλωση, τον Γιώργο Μπίζο, μια κορυφαία εμβληματική προσωπικότητα της Νοτίου Αφρικής, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα και ενός από τους τρεις συντάκτες του Συντάγματος της αφρικανικής χώρας.

Η εκδήλωση, κατά την οποία ο κ. Κουίκ διάβασε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Γ. Μπίζο, διοργανώθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, με ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας, από όλους τους φορείς του Ελληνισμού (Ελλάδα και Κύπρος) της Νότιας Αφρικής, παρουσία των δύο Πρέσβεων και του Αρχιεπισκόπου κ. Δαμιανού.

Ο Γιώργος Μπίζος είναι ο Έλληνας που λατρεύουν σε αυτήν τη χώρα και μάλιστα πριν από λίγες μέρες του αφιέρωσαν ειδική πτέρυγα στο όνομά του, στο μουσείο του Απαρτχάιντ.

Είναι μια προσωπικότητα - σημαία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι ο Έλληνας υπέρ της ισότητας, της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και υπέρμαχος της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων της.

Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση διάβασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

*Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Μπίζος ζήτησε από τον κ. Κουίκ να τον ενημερώσει για το τι γίνεται στην Ελλάδα και δάκρυσε όταν έμαθε για την πρόσφατη ιστορία του 11χρονου Αμίρ και την προσωπική αντίδραση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Σας παρακαλώ να του μεταφέρετε την ευγνωμοσύνη μου», είπε ο κ. Μπίζος στον Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ, στον οποίο χάρισε με προσωπική του αφιέρωση και το τελευταίο του βιβλίο αφιερωμένο στον Νέλσον Μαντέλα με τίτλο «65 χρόνια φιλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass