ΓΙΑ ΤΟ 45ΑΡΙ ΤΗΣ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»…

Η 48ωρη άδεια που προκάλεσε αντιπαράθεση, χωρίς όμως ουσία

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 18:30
Κουφοντίνας: Έστω και για δύο ημέρες βρέθηκε ελεύθερος με την άδεια της Πολιτείας Κουφοντίνας: Έστω και για δύο ημέρες βρέθηκε ελεύθερος με την άδεια της Πολιτείας

Βόλτα στα τσιπουράδικα του Βαρνάβα έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μοιράζοντας χαμόγελα και αγκαλιές και βάζοντας παράλληλα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Από την Τετάρτη που έγινε γνωστό ότι ο Κουφοντίνας – ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη – θα περάσει το κατώφλι των φυλακών και θα κυκλοφορεί ελεύθερος για 48 ώρες οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν άμεσες και η κόντρα, όπως αναμενόταν μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επικαλέστηκε τους δεσμούς με την οικογένειά του και την επαγγελματική του αποκατάσταση, διεκδίκησε άδεια στο πλαίσιο του νόμου, την κέρδισε από το Δικαστικό Συμβούλιο και την Πέμπτη το πρωί, έριξε – κυριολεκτικά – το σακάκι του στον ώμο και πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού. Τον περίμεναν συγγενείς και φίλοι, με αγκαλιές και χαμόγελα.

Και ενώ οι δικοί του άνθρωποι άνοιγαν την αγκαλιά τους περιμένοντάς τον, ο πολιτικός πυρετός ανέβαινε στα ύψη και άνοιγε η πόρτα του πολιτικού αναθέματος.

Όλοι έχασαν την ψυχραιμία τους στο θέμα Κουφοντίνα και απέτυχαν να αναφερθούν στην ουσία του θέματος.

«Στοιχείο του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων έναντι όλων. Αν ο νόμος είναι κακός, ακούμε απόψεις. Αλλά η τροποποίηση του 2009 ήταν δικιά σας, του κ. Δένδια. Αν δεν τον θέλατε, ας τον αλλάζατε», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Να φωνάξουμε ως εδώ», είπε από το βήμα της Βουλής ο Κ. Μητσοτάκης. «Η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ' το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Κριτική στην κυβέρνηση για την άδεια Κουφοντίνα άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα με φωνές και ουρλιαχτά για το ποιος φταίει, ο Δένδιας,ή ο Κοντονής. Ώρες αντιπαράθεσης για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κριτική στη ΝΔ όταν πήρε άδεια ο Ξηρός και δεν επέστρεψε και να μετράμε ποιος μπορεί να επιβληθεί καλύτερα φωνάζοντας περισσότερο.

Αντιδράσεις υπήρξαν και απο το εξωτερικό με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, ενώ τη χορήγηση άδειας καταδίκασε το State Department.

Και τελικά;

Τι έμεινε από τις προσβολές, την ακραία ένταση και τς ανταλλαγές ύβρεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση; Υπήρξε πρόταση αλλαγής του νόμου; Όχι.

Και το 45άρι της 17 Νοέμβρη συνέχισε και τη δεύτερη μέρα τις βόλτες του στον Βαρνάβα, τις συναντήσεις με φίλους και το ελαφρύ χαμόγελο ειρωνείας στα χείλη, για τις φωτιές που άναβαν στο κάθε του βήμα. Ετοιμάζεται μάλιστα να διεκδικήσει και τις επόμενες άδειές του, «βγάζοντας τη γλώσσα» στο σύστημα. Ένα σύστημα με πολιτικούς που προτιμούν τις προσβολές και τις κοκορομαχίες, αντί την εξέταση της ουσίας του ζητήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass