Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ζητά στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και αποκλείει εκλογές

Για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων πιέζουν 22 βουλευτές

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 1:17

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

O Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι "τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το Κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας".

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη που όπως είπε έχει η κυβέρνηση από την κοινωνία και υπό αυτό το πρίσμα, δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αναβλήθηκε ωστόσο λόγω της συζήτησης στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό, καθώς βουλευτές έχουν εξαπολύσει επιθέσεις όχι μόνο εναντίον του σχεδίου των δανειστών αλλά ακόμη και εναντίον του 47σέλιδου κειμένου που έχει υποβάλει η Αθήνα.

Συνέντευξη στην Corriere Della Sera

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere Della Sera, με τίτλο "Εφικτή η συμφωνία αλλά δεν κόβω συντάξεις και επιδόματα".

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό "πρωταθλητή της νέας ευρωπαϊκής αριστεράς που εναντιώνεται στον φιλελευθερισμό, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην οικονομική αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης, στον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων".

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Εν τω μεταξύ σεισμικές δονήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιστολή 22 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητούν να φέρει άμεσα η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό.

Οι ίδιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή.

Οι 22 βουλευτές απέστειλαν την επιστολή εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Πρόκειται για βουλευτές που και στο παρελθόν έχουν προκαλέσει εσωτερικούς κλυδωνισμούς, καθώς θεωρούνται "επικίνδυνοι" για τη στάση τους σε μια ψηφοφορία νομοσχεδίων που θα έχουν υφεσιακά μέτρα.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

"Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων".

 Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές:

Σταθάς Ιωάννης

Βέττας Δημήτριος

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κυρίτση Αγλαΐα

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πετράκος Αθανάσιος

Πολάκης Παύλος

Σκούμας Αθανάσιος

Σωτηρίου Ελένη

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Ψαρρέα Ελένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass