Ποιος είναι ο Τζον Σφακιανάκης

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 16:41

ΑΘΗΝΑ

Επίσημος οικονομικός σύμβουλος της Σαουδικής Αραβίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζον Σφακιανάκης, στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση στη Βουλή, για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Τζον Σφακιανάκης έκρινε ότι το τίμημα ήταν υψηλό και γι’ αυτό ζήτησε να έρθει ο ίδιος για να διαπραγματευτεί το κόστος της αγοράς από την Ελλάδα.
Ο Γιάννης Σφακιανάκης είναι Ανώτερος Μελετητής στο Ίδρυμα Αραβία. Εργάζεται επίσης ως Διευθυντής Οικονομικών Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας του Κόλπου στο Ριάντ. Προηγουμένως ήταν Διευθυντής Μέσης Ανατολής του ομίλου Ashmore στο Ριάντ.
Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Χωροταξίας στη Σαουδική Αραβία και ως οικονομολόγος στα Ηνωμένα Έθνη (UNDP) και στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσινγκτον, DC. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έχει έδρα έξω από το Ριάντ.
Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαψεύδει κατηγορηματικά όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος- μιλώντας στη Βουλή- είπε ότι ο Τζον Σφακιανάκης ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 επί υπουργίας του κ. Παπακωνσταντίνου.
Μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζει: “Γιατί εκτίθεται έτσι ο Π/Θ στη Βουλή; Κανένας Σφακιανάκης δεν ήταν σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων το 2011. Η γνωστή λάσπη στον ανεμιστήρα…”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass