ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΗΣ

Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ για τη φονική «Πόρσε»

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 16:15

ΑΘΗΝΑ

Τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ ζητάει η οικογένεια του Υπάτιου Πατμάνογλου από τον «Μr Jumbo» Απόστολο Βακάκη, και την ασφαλιστική εταιρία με αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εννέα μήνες από το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό

Αθηνών- Λαμίας, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Να θυμίσουμε ότι η φονική μαύρη Porsche του γιου του «Mr Jumbo» έπεσε ανεξέλεγκτη σε πάρκινγκ,  και καρφώθηκε  στο Honda Civic της οικογένειας Πατμάνογλου με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τέσσερα άτομα: ο 24χρονος οδηγός της Porsche Γιώργος Βακάκης, ο συνοδηγός φίλος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η σύζυγος του Πατμάνογλου, Αποστολία και ο μικρός γιος τους Παύλος.
Ο νεαρός οδηγός του σπορ αυτοκινήτου έτρεχε με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα, πάτησε φρένο, το όχημα πλαγιολίσθησε και μπήκε με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Η κίνηση με την αγωγή αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την Τροχαία η δικογραφία και εστάλη στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον συνοδηγό φίλο του.  Η αγωγή κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, όπως γίνεται στα αστικά δικαστήρια, η δικάσιμος μπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή».
Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου, η υπόθεση, όπως λένε αξιωματικοί της Τροχαίας, θα μπει στο αρχείο.
Εκτός από την αγωγή που κατέθεσε η πλευρά Πατμάνογλου και την ολοκλήρωση της δικογραφίας, έχει συνταχθεί και η έκθεση των πραγματογνωμόνων που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματική αποζημίωση αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του μικρού Παύλου, στις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα. Εν τω μεταξύ, δραματικές είναι οι στιγμές που συνεχίζει να βιώνει ο σύζυγος και πατέρας που είδε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους δικούς του ανθρώπους να ξεψυχούν παραδομένοι στις φλόγες. Εννέα μήνες μετά το δυστύχημα βρίσκεται ακόμη σε αναρρωτική άδεια που ανανεώνεται συνεχώς και παρακολουθείται από ειδικούς προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.
Αποφασισμένοι να ψάξουν την αλήθεια προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους του φονικού τροχαίου με την Porsche είναι και οι γονείς του 24χρονου συνοδηγού Ανδρέα Γεωργακόπουλου.
Η οικογένεια του άτυχου συνοδηγού διόρισε πραγματογνώμονα και ανέθεσε σε δικηγόρο τον χειρισμό της υπόθεσης ξεσκονίζοντας κάθε πτυχή: από την κατάσταση του οδοστρώματος μέχρι το σημείο και τον τρόπο κατασκευής των τουαλετών, αλλά φυσικά και την κατάσταση του μαύρου supercar και τα πιθανά λάθη του νεαρού οδηγού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει αν και οι γονείς του συνοδηγού σκέφτονται να καταθέσουν αγωγή όπως ο Υπάτιος Πατμάνογλου ή αν θα κινηθούν μόνο σε ποινικό επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass