Αντίθεση εργαζομένων στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 15:22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σταθερά αντίθετοι στον σχεδιασμό παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού δηλώνουν οι εργαζόμενοι.


Με αφορμή την πρόσφατα δημοσιευθείσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οδό, υπενθυμίζουν: «Με συντηρητικές παραδοχές και διατήρηση των διοδίων σε επίπεδα χαμηλότερα των άλλων αυτοκινητόδρομων, τα έσοδα (από την Εγνατία) για 35 έτη προσεγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη τα 5 δισ. ευρώ (...) Επ’ αυτής της αξίας θα κριθεί το όφελος του δημοσίου από οποιονδήποτε σχεδιασμό».
«Ο διακηρυγμένος στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι "με γνώμονα τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, να διαμορφώνει τους καλύτερους δυνατούς όρους, που θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των ωφελειών για το ελληνικό δημόσιο". Αναφορικά με την Εγνατία Οδό, με τα τρέχοντα δεδομένα, προκύπτει ακριβώς το αντίθετο» υποστηρίζει σε σημερινό ψήφισμά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην εταιρεία (ΣΕΤΕΟ).
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «η αδυναμία σχεδιασμού ακόμα και των βασικών όρων της σύμβασης, καταδεικνύει ακριβώς αυτό που επικαλούνται τόσο οι εργαζόμενοι της "Εγνατία Οδός Α.Ε", όσο και πολιτικά και τεχνικά στελέχη που γνωρίζουν το ιστορικό ένταξης της Εγνατίας Οδού στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ: ότι είναι δυσχερής η στοιχειοθέτηση, με οικονομικούς ή τεχνικούς όρους, της σκοπιμότητας της μακροχρόνιας παραχώρησης (...) εφόσον δεν υφίστανται ανάγκες ιδιωτικής επένδυσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass