ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:

Η μεγάλη δυσκολία είναι οι πολλοί συνομιλητές

* Ενόχληση Σαμαρά για τη συνάντηση της Ντόρας με τον πρωθυπουργό

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 9:12

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

"Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία, το κρίσιμο είναι να κλείσει ο φαύλος κύκλος δηλαδή να μην αναγκαστούμε να πάμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας δώσει τα ίδια" δήλωσε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον επικεφαλής του Ποταμιού, που εγκαινίασε τον κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών - στον οποίο εκ μέρους της ΝΔ δεν συμμετέχει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι και έξω. Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα συνομιλητή αλλά με πολλούς διαφορετικούς, τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Η μεγάλη αντίφαση είναι η παρουσία του ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση του χρέους και οι άλλοι κρατούν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση, θέλουν α λα καρτ να έχουμε το ΔΝΤ μαζί μας" πρόσθεσε.

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνάντηση Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις οποίες ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σε καλό κλίμα.

*Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε μετά τη συνάντηση πως χρειάζεται να κλείσει άμεσα μία συμφωνία καθώς "κάθε ημέρα που περνά έχουμε χειρότερη κατάσταση στα ταμεία των επιχειρήσεων, στους μισθούς των ανθρώπων, αυξάνεται η μαύρη εργασία και οι άνεργοι" όπως είπε.

Σχετικά με τις επαφές του με τον Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως "οι Ευρωπαίοι έχουν έναν φόβο πως ίσως η ελληνική κυβέρνηση να φλερτάρει και με άλλες επιλογές, ενώ για την συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε πως "μου είπε ξεκάθαρα ότι ποτέ ο ίδιος δεν έθεσε ζήτημα να μειωθούν οι συντάξεις και ότι η πρόταση για το Ασφαλιστικό προβλέπει να μην υπάρχουν πρόωρες και μεγάλες συντάξεις".

"Ο κ. Γιούνκερ είναι φίλος της Ελλάδας, στηρίζει τους Έλληνες. Είπε πως η ΕΕ μπορεί να ενισχύσει τη χώρα με 35 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2020 για να ανασάνει η ελληνική οικονομία. "Όλα αυτά που λέει δεν προβάλλονται στους Έλληνες και εμείς οι άνθρωποι που υπερασπιζόμαστε τον ελληνικό λαό στην Ευρώπη, νιώθουμε πως αυτή η καθυστέρηση μας προδίδει" σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πρόταση των Θεσμών, αν είναι υπέρ ή κατά,  ανέφερε: "Οι προτάσεις που έρχονται από την Ευρώπη έχουν πολλά προβλήματα και οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα. Δεν θα έρθουν όμως ιδανικές λύσεις" σημείωσε.

*Να κλείσει μία συμφωνία "που θα δίνει προοπτική" κάλεσε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως "έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.  "Η ρήξη δεν είναι λύση είναι καταστροφή" τόνισε και κάλεσε για "ειλικρινή διάλογο, για συνεννόηση και για έναν νέο πατριωτισμό".

*Εξερχόμενη του μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι είχαν μια μακρά συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά και ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να καταλήξει.

"Έχουμε υποχρέωση όλοι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη", τόνισε, "αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός είναι ο στόχος. Όλοι γνωρίζουμε ότι η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση εντός ευρώ. Αυτή την εντολή τη γνωρίζουμε όλοι και αυτή την εντολή πρέπει να εκτελέσουμε", επισήμανε η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Μπακογιάννη ενόψει της συνάντησής της είχε δηλώσει πως "η χώρα είναι με το ένα πόδι στο γκρεμό", κατά τη διάρκεια ομιλίας της.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για την πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς πρώτα να τον ενημερώσει.

«Έπρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε» φέρεται να είπε ο Αντ. Σαμαράς στην Ντ.Μπακογιάννη, όταν του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, η βουλευτής απάντησε στο σχόλιο του κ. Σαμαρά ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για να συζητάμε τα προσωπικά μας, θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά την συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό».

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, για να τον ενημερώσει για την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, ενώ εκείνος ήταν σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος.

Αργότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο κ. Σαμαράς -σύμφωνα με πηγές της Συγγρού- επέπληξε την κ. Μπακογιάννη «έπρεπε να με είχατε καλέσει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ και η βουλευτής συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass