ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ

Οχι στα ψηφοθηρικά παιχνίδια της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 16:08

«Η διακυβέρνηση του τόπου χρειάζεται συνεργασία και συναίνεση, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Δεν πρέπει να εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς. Κι επειδή είμαστε η παράταξη, που ενέταξε τη χώρα στο σημερινό ευρωπαϊκό σύστημα και περιβάλλον και προωθούμε κάθε συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς και φορείς, καλούμαστε, για μια ακόμη φορά, να λειτουργήσουμε “προστατευτικά” για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του αν. τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για του Νομοσχεδίου για την “Κύρωση της Σύμβασης για τη Λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, ως εισηγητής από την παράταξη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι “η ΝΔ επιθυμεί τη συνεργασία με κάθε διεθνή φορέα και θεσμό, που μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση των δημόσιων πολιτικών της χώρας”, επισημαίνοντας: «Το Ινστιτούτο Παστέρ διαδραματίζει διεθνώς έναν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στις πολιτικές πρόληψης και τις διαδικασίες αντιμετώπισης σπάνιων μολυσματικών νοσημάτων. Αναμφίβολα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ έχει συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση αυτοάνοσων και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων και κρίνεται απαραίτητη η συνέχεια της συνεργασίας και της δημιουργικής αλληλεπίδρασής του με το Ινστιτούτο Παστέρ για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας».
Ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στο άρθρο 1 του Νομοσχεδίου, σχετικά με τον καθορισμό των κανόνων οργάνωσης και λειτουργίας του ΕΙΠ, σημείωσε:
«Δεν έχουμε αντίρρηση για την ίδρυση γραφείων του ΕΙΠ ανά την Ελλάδα, αλλά το ερώτημα είναι με τι προσωπικό θα στελεχωθούν, ιδιαίτερα το Τμήμα Διάγνωσης και τα Κέντρα Αναφοράς, και τι υλικοτεχνικές ανάγκες θα υπάρξουν. Περαιτέρω, σας επισημαίνουμε πως η περιγραφή προσόντων του ΔΣ θα στρεβλώσει, ενδεχομένως, τον ερευνητικό προσανατολισμό του ΕΙΠ».
Ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι “στον αξιακό κώδικα της ΝΔ δεν υπάρχει πολιτικό και κομματικό συμφέρον αλλά μόνο εθνικό”, δήλωσε:
«Το παρόν νομοσχέδιο θα μπορούσε να συμπεριλάβει διατάξεις, που θα το καθιστούσαν πληρέστατο, κατά τα πρότυπα του ισχύοντος νόμου. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για την κύρωση μιας διεθνούς σύμβασης με έναν ιστορικό φορέα, εμείς θα υπερψηφίσουμε το παρόν Σ/Ν και προσβλέπουμε στην αποτελεσματική λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ στο μέλλον καθώς και στην αλληλεπίδρασή του με το Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο όφελος για τη δημόσια υγεία της χώρας μας».
Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός, κάνοντας ειδική αναφορά στις δύο υπουργικές και μια βουλευτική τροπολογία που έρχονται στο Νομοσχέδιο, κατηγόρησε την Κυβέρνηση τόσο για “ψηφοθηρικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και άνεργων πτυχιούχων”, όσο και για “δημιουργία αντικινήτρων στην επιστροφή των Ελλήνων ιατρών από το εξωτερικού” .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass