ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μπογιές κατά καθηγήτριας την ώρα της διδασκαλίας!

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2018 16:17

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ομάδα από 10 κουκουλοφόρους εισέβαλε χθες το πρωί σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Πειραιά όπου έκανε μάθημα η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση και της έριξαν μπογιές.

Οι κουκουλοφόροι φαίνεται μάλιστα να την απείλησαν λέγοντάς της ότι «την επόμενη φορά θα πάθεις χειρότερα».
Η ομάδα των αγνώστων, μετά την επίθεσή στην καθηγήτρια τράπηκε σε φυγή.
* Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας. Τέτοια φαινόμενα, προσθέτει,  δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο.
* «Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
* «Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μαίρη Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.
Η Πειραιώς επισημαίνει ότι το τελευταίο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον βανδαλισμό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και προσθέτει πως μόλις τον προηγούμενο μήνα η καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου δέχθηκε επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο, ενώ την ίδια περίοδο ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.
«Είναι προφανές ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα", αλλά "ρωμαλέες" αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
* Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πειραιά Μαίρης Μπόση και σε σχόλιό του επισημαίνει ότι «αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" για όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια και τελικά άλλοθι για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».
* Την «απερίφραστη» καταδίκη της επίθεσης εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση εν ώρα της διδασκαλίας, εξέφρασε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.
Η ΠΟΣΔΕΠ εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράστασή της στην καθηγήτρια και ανέφερε ότι πρόκειται για «ευθεία παραβίαση της αρχής της ακαδημαϊκής ελευθερίας στη διδασκαλία αλλά και του σεβασμού στην προσωπικότητα και την ανθρώπινη αξία μιας πανεπιστημιακής δασκάλου».
Η ΠΟΣΔΕΠ, με σχετική της ανακοίνωση, υπενθύμισε ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κρουσμάτων βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους και σχολίασε πως «είναι φανερό ότι οι ομάδες αυτές που προσπαθούν με τη βία να επιβάλουν τις απόψεις τους έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών, δηλ. ουσιαστικά την κατάλυση του ακαδημαϊκού ασύλου το οποίο υποτίθεται ότι επικαλούνται και υπερασπίζονται».
«Πρόκειται περί διαστρέβλωσης, κακοποίησης και συστηματικής εκμετάλλευσή της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου από τις ομάδες αυτές οι οποίες έχουν πλήρως αποθρασυνθεί καθώς γνωρίζουν πια ότι δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει» προσθέτει.
Τέλος, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι η απλή καταδίκη των γεγονότων δεν αρκεί, και κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να «αναλάβουν τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους και να πράξουν ό,τι απαιτείται για την προστασία της ζωής των φοιτητών, του προσωπικού και της δημόσιας περιουσίας των πανεπιστημίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass