ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ 900 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Αν υπάρχει δίλημμα, τότε δημοψήφισμα

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2015 8:06

ΑΘΗΝΑ

«Κάποιοι κύκλοι θέτουν το θέμα της παράτασης. Η παράταση δεν θα είναι καλή εξέλιξη» δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο Mega.

Ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, χαρακτήρισε θετική κίνηση την διεξαγωγή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την Δευτέρα, ωστόσο ερωητηθείς για το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στη Σύνοδο, είπε πως τότε ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος σε βελτιώσεις επί των ελληνικών προτάσεων ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

Σε επιχειρήσεις με κέρδη 500.000 και άνω θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά επί των εταιρικών κερδών, αντί για το 1 εκατ. ευρώ που προέβλεπε αρχικά το ελληνικό σχέδιο.

Νωρίτερα, είχε προαναγγείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 23%, από 6,5% που είναι σήμερα, αλλά μετά από διαφημιστικό διάλειμμα ανασκεύασε, λέγοντας ότι έκανε λάθος και διευκρινίζοντας ότι ο συντελεστής θα ανέλθει στο 13%.

Είπε πάντως κατηγορηματικά ότι ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει στο 13%, αλλά ίσως μειωθεί στο 11%, πράγμα που – όπως είπε – φαίνεται να έχουν αποδεχθεί οι Ευρωπαίοι.

Επίσης ο ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13%.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανακοίνωσε ακόμη ότι ο συντελεστής της Έκτακτης Εισφοράς στα εισοδήματα της τάξης των 30.000 ευρώ θα είναι στο 0,7%.

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει συμφωνία σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα του 2015, ενώ η διαφορά παραμένει στο δημοσιονομικό κενό το 2016, τοποθετώντας τη διαφορά στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Το χάσμα αυτό είναι μικρότερο από το 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ. ευρώ) που είχε αναφέρει μετά το Eurogroup της Πέμπτης ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν θα τινάξουμε στο αέρα την ευρωζώνη για 450 εκατομμύρια ευρώ» είπε, δηλώνοντας βέβαιος για συμφωνία.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει συμφωνία που θα προβλέπει μείωση του ΕΚΑΣ, ενώ πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα δεχτεί συμφωνία που δεν θα έχει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση.

Αν αυτά τα δύο γίνουν αποδεκτά, τότε μπορούμε να κάνουμε παραχωρήσεις σε κάποια θέματα, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε ακόμη την σταδιακή περικοπή των πρόωρων συντάξεων με μεταβατικό χρόνο από την πρώτη Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα αφορά όμως όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass