Καμμένος: Τρελός ο Ερντογάν, προσχεδιασμένη η επιχείρηση

• Δήλωσε ότι οι 2 στρατιωτικοί μπορεί να μείνουν κρατούμενοι ακόμα και μέχρι 15 χρόνια

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 15:42

ΑΘΗΝΑ

Στην εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη από την Τουρκία προχώρησε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν διότι όταν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά, και τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν, και ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας τα απέρριψαν, φαίνεται ότι ήταν τέτοια δουλειά.
Στο Εξπρές του Μεσονυχτίου και αυτούς που τους ρίξανε στις φυλακές τους φτιάχνανε συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή.
Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό και έφτασε να πει ακόμη και για 15 χρόνια.
«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα  μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια», είπε.
Με αιχμηρό τρόπο μίλησε ο υπουργός Αμυνας και για τον Ταγίπ Ερντογάν:
«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον να επικοινωνήσεις, τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς. Εκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου, με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη».
Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί  την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ.
«Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερτογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθέρωνε τους οκτώ; Του είπε ότι θα δούμε με βάση την δικαιοσύνη. Καταρχάς δείξαμε καλή θέληση και επιστρέψαμε το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. Οι οκτώ ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατέψουμε από την Τουρκία. Αλλο οι δύο που κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους και άλλο αυτοί που ήρθαν εδώ και ζητούν άσυλο να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι».
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε για τον κίνδυνο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία. "Ότι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Ότι μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν. Αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν, ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί κάποια στιγμή να κάνει μια ενέργεια. Είμαστε σε ετοιμότητα".
Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».
Ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο να τελειώσει και ο «πολιτικός γάμος» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Εκείνος απάντησε έχοντας δίπλα του τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη:
«Μην προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα για γάμους και συμβιώσεις, εμείς με τον Ξυδάκη είμαστε τόσο αγαπημένοι που δεν μας χωρίζει τίποτα».
Σε ερώτηση των δημοσιογραφων για τις συνεχείς αντιπολιτευτικές δηλώσεις που κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο υπουργός Άμυνας απάντησε με νόημα:
«Εσείς γιατί κάθε μέρα τον βγάζετε βόλτα έξω;»
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
"Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού που κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς καν να τους έχουν αποδοθεί οι κατηγορίες, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.
"Αυτό είναι μια απαίτηση όλων μας, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων", είπε.
*«Το παραλήρημα του κ. Καμμένου είναι ανάξιο σχολιασμού. Είναι άλλωστε ανάξιος ο ίδιος για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας», σχολιάζουν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.
*Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση σε σχέση με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.
«Έχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί ΤΩΡΑ για όσα είπε πριν λίγη ώρα ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους!» έγραψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στο twitter.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass