ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Βγήκαν στο Σύνταγμα για να «μείνουμε Ευρώπη»

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 8:21

 

 

ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, λαμβάνοντας μέρος στη διαδήλωση υπό το σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη", έχοντας ως αίτημα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Η συγκέντρωση είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από την αντίστοιχη της Πέμπτης, καθώς από νωρίς το απόγευμα οι πολίτες γέμισαν το χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πάνω από το Μνημείο αναρτήθηκε μία υπερμεγέθης ελληνική σημαία, ενώ οι διαδηλωτές ανέμιζαν σημαίες της ΕΕ και της Ελλάδας, με τον τόνο να δίνει ο ήχος από τις σφυρίχτρες.

Το βασικό σύνθημα ήταν "Ελλάς, Ευρώπη, Δημοκρατία".

Επεισόδια

Προβοκάτσια επιχείρησε μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών (20-30 άτομα), όταν περί τις 21.00 εμφανίστηκαν από την πλευρά της Πανεπιστημίου και κρατώντας καδρόνια επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, εκτοξεύοντας φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, μπροστά από το περιστύλιο και πίσω από τα σκέπαστρο του φρουρού, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι τους απώθησαν και εν τέλει δυνάμεις των ΜΑΤ τους καταδίωξαν στην Πανεπιστημίου.

Ένταση σημειώθηκε επίσης στις 20.00, όταν μερίδα του πλήθους επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που βρισκόταν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη προκειμένου να ανέβει στον προαύλιο χώρο της Βουλής, όπως είχε γίνει την περασμένη Πέμπτη. Τελικώς, ανέβηκαν ελάχιστοι. ενώ η ένταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα.

Παρών και ο επίτιμος

Λίγο μετά τις 20.00 έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι "όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο, κανείς δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει". Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση " ενωτική και όχι διχαστική", σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα παραμείνει Ευρώπη, αυτό είναι το θέλημα του λαού".

Μικρή ένταση

Νωρίτερα, σε μία προκλητική ενέργεια προχώρησε ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών, η οποία συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, λίγη ώρα προτού αρχίσει η διαδήλωση των πολιτών που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ υπό το σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη".

Οι αναρχικοί φώναξαν συνθήματα κατά της Ευρώπης και του Μνημονίου, ενώ υπήρξε και μικροένταση με πολίτες που προσέρχονταν για το "Μένουμε Ευρώπη".

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ Μελιγαλάς, στο Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά, Ρουφιάνοι ΕΣ-ΕΣ Ευρωπαϊστές, το δίκιο έχουν οι εξεγερμένοι όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι".

Τελικά αποχώρησαν στις 19.30, υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προς την οδό Πανεπιστημίου.

Το κάλεσμα

Μέσω κοινωνικών δικτύων οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, την ώρα που η Ελλάδα θα δίνει τη δική της μάχη στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι διαδηλωτές επιδιώκουν με την παρουσία τους να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τη ρήξη στις διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται πως την τελευταία εβδομάδα το Σύνταγμα έχει γίνει χώρος διαμαρτυρίας δύο διαφορετικών αντιλήψεων για την πορεία και το μέλλον της χώρας, καθώς την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα "Τερματισμός της λιτότητας και υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας".

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Αναλυτικά το κάλεσμα του "Μένουμε Ευρώπη" μέσω Facebook:

"Πολίτες της Αθήνας

Την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα "δημοκρατίας" σταλινικού τύπου.

Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας.

Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass