ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΠΑΝΟΥΣΗ Η ΚΕΔΕ

Επανασυστάθηκε η Δημοτική Αστυνομία, λείπουν όμως οι αστυνομικοί…

* Η ΚΕΔΕ προτείνει σε κάθε δήμο να δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών για θέματα πολιτικής προστασίας, με ταυτόχρονη ασφάλιση

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 8:45

 

 

Να προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση η πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, ζήτησε η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση στη χθεσινή συνάντησή τους.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης «δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Η πρόβλεψη για εθελοντική επιστροφή δημοτικών αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στην ΕΛΑΣ και σε σωφρονιστικά καταστήματα στη Δημοτική Αστυνομία, περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν στους δήμους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις δήμων που αδυνατούν να προχωρήσουν στην επανασύσταση της υπηρεσίας, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στις συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Τμημάτων, η ΚΕΔΕ ζήτησε πριν από οποιεσδήποτε αποφάσεις να υπάρξει συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, διότι η δημόσια ασφάλεια αφορά σε μεγάλο βαθμό και τους δήμους της χώρας.

Επίσης μετά από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, συμφωνήθηκε η σύσταση μόνιμης Επιτροπής μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο τη Διαχείριση Τοπικών και Διατοπικών Προβλημάτων Ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την προώθηση λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες.

Για την Πολιτική Προστασία εκ μέρους της ΚΕΔΕ ζητήθηκε να αυξηθεί η χρηματοδότηση που προορίζεται για τους Δήμους. Επίσης, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Δασαρχεία, να υπάρξει πρόνοια για έγκαιρη διάνοιξη δασικών δρόμων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο πρόληψης πυρκαγιών, ζητήθηκε συνεργεία της ΔΕΗ να αναλάβουν τον καθαρισμό κλαδιών δένδρων που είναι κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε τη δημιουργία σε κάθε Δήμο Μητρώου Εθελοντών με ταυτόχρονη ασφάλισή τους, ώστε να βοηθήσουν στην πυροπροστασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass