Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Συζήτησε θέματα της Δικαιοσύνης με τον υπουργό Ν. Παρασκευόπουλο

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 9:08

 

 

Τρέχοντα θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης συζήτησε ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος και ο βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Βασίλειος Κόκκαλης.

Εφ΄ όλης της ήταν η συζήτηση με αρχή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών για το οποίο ο βουλευτής εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για ορισμένες διατάξεις.

Ο Λαρισαίος βουλευτής εν συνεχεία κατέθεσε πρόταση νόμου για τα θέματα των προϊόντων του παρεμπορίου, τα οποία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δημεύονται και καταστρέφονται άμεσα. Η πρόταση αφορά στη διάθεση των κατασχεμένων προϊόντων (ρούχα, τρόφιμα κλπ) στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων, πρόταση η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή απ΄ τον υπουργό.

Επίσης ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, πρότεινε την άμεση τροποποίηση του νόμου για την προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα την αναστολή των διοικητικών κυρώσεων μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε και η καθυστέρηση πληρωμής της αμοιβής των αυτεπαγγέλτως διοριζομένων δικηγόρων, θέμα για το οποίο ο υπουργός δεσμεύτηκε να επαναπροσδιορίσει τη διαδικασία έκδοσης των ενταλμάτων πληρωμής.

Τέλος συζητήθηκε και το ευαίσθητο θέμα των καταστημάτων κράτησης και για το προσωπικό αυτών, με τον βουλευτή κ. Βασίλειο Κόκκαλη να προτείνει την ενοποίηση της εξωτερικής φρουράς των φυλακών με την Υπηρεσία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Με την ενοποίηση θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο θέμα της λειψανδρίας αλλά και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass