ΟΛΑΝΤ:

Οι προτάσεις Τσίπρα μπορούν να γίνουν δεκτές

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 8:22

 

 

ΑΘΗΝΑ

Ενώ η καγκελάριος Μέρκελ "πάγωσε" τις προσδοκίες για άμεση συμφωνία με την Ελλάδα και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως "δεν υπάρχει κάτι καινούριο" στις ελληνικές προτάσεις, ο γάλλος πρόεδρος φαίνεται να υιοθετεί μία περισσότερο αποφασιστική στάση, δηλώνοντας μάλιστα πως "οι ελληνικές προτάσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές".

"Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα μπορούν να γίνουν αποδεκτές", δήλωσε ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με τη Liberation.

Νωρίτερα είχε καλέσει να υπάρξει μία "συνολική και βιώσιμη συμφωνία" και όχι "μερική και περιορισμένη χρονικά" ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, ενόψει της Συνόδου Κορυφής. "Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας", δήλωσε, τονίζοντας πως η Γαλλία "θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία".

Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα απόψε, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα "ότι οι βάσεις θα είναι τέτοιες που μία συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες".

"Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, υποβλήθηκαν νέες προτάσεις. Οφείλουμε να βρούμε μία συμφωνία. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία", επέμεινε ο Ολάντ.

"Η Γαλλία και η Γερμανία συναισθάνονται πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να υποβάλλει προτάσεις ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη συμφωνία", πρόσθεσε.

"Μία καλή συμφωνία είναι μία συμφωνία που επιλύει τα δημοσιονομικά θέματα της Ελλάδας, αλλά παρέχει επίσης στην Ελλάδα την απαραίτητη χρηματοδότηση και ανοίγει μία συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass