ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝ Ο ΤΡΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕΙ

Επικοινωνιακά τεχνάσματα επί 5 μήνες

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2015 8:16

 

 

ΑΘΗΝΑ

«Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, η αναποφασιστικότητα, ο χαμένος χρόνος των τελευταίων 5 μηνών δεν είναι εξυπνάδα, δεν είναι θεωρία των παιγνίων, δεν είναι τακτική διαπραγμάτευσης, αλλά είναι βλάβη που έχει προκληθεί εις βάρος της χώρας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στον ραδιοσταθμό Real FM, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την επικείμενη συμφωνία.

Προσέθεσε δε ότι από αυτή την τακτική της κυβέρνησης δεν επετεύχθη τίποτα, και επήλθε μείωση συντάξεων. «Για να μην πάρουμε δήθεν υφεσιακά μέτρα, η χώρα μπήκε στην ύφεση», ανέφερε.

Έντονα επικριτικός ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για τον τρόπο χειρισμού από την κυβέρνηση του ζητήματος του χρέους τονίζοντας ότι «το είχαμε πάρει το 2012... και για να γίνει αυτό, προϋπόθεση ήταν να είναι η Ελλάδα στην έξοδο από το μνημόνιο, δηλαδή να έχει πρωτογενές πλεόνασμα και να βγαίνει από το μνημόνιο. Αυτές οι προϋποθέσεις είχαν διαμορφωθεί με κάποιον τρόπο από το β' εξάμηνο του 2014 και μετά. Δεν αξιοποιήθηκε αυτό...

Ο κ. Τσίπρας δεν το αξιοποίησε αυτό τον πρώτο μήνα που ήταν πραγματικά ισχυρός και είχε ρυθμό. Έχασε το momentum και οδήγησε τη χώρα βαθιά στο μνημόνιο και βαθιά στην ύφεση».

Εκτίμησε δε ότι «θα πάρουμε την υπόσχεση του 2012 ανανεωμένη, και αυτό που θα γίνει θα είναι βελτιώσεις παραμετρικού χαρακτήρα, που συνιστούν στην πράξη κούρεμα υπό την έννοια ότι είναι κούρεμα της καθαρής παρούσας αξίας του χρέους».

Απαντώντας, εξάλλου στην άποψη της προέδρου της Βουλής ότι το χρέος είναι επονείδιστο είπε πως «στη θεωρία του Διεθνούς Δικαίου, επονείδιστο είναι το χρέος που έχουν συνάψει δικτατορικές κυβερνήσεις προς προσωπικό όφελος των δικτατόρων και οι δανειστές γνώριζαν ότι θα επωφεληθούν προσωπικά οι δικτάτορες».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέκλεισε πολιτικές εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι εξαρτάται από το αν υπάρχει κυβέρνηση με δεδηλωμένη πλειοψηφία, και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τις θέλει τις εκλογές και δεν μπορεί «να παίζεις με το δημοψήφισμα και να επαναλάβει την εμπειρία των Καννών».

«Πρέπει να διδάσκεται η χώρα από τις εμπειρίες της. Αν ο κ. Τσίπρας, βεβαίως, δεν έχει κυβέρνηση, δεν έχει πλειοψηφία, δεν έχει αντοχή, μη νομίζει ότι φοβάται η αντιπολίτευση τις εκλογές. Υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης. Δεν ζητά κανείς εκλογές. Η Βουλή αυτή μπορεί να δώσει λύση, αλλά για να δώσει λύση η Βουλή αυτή πρέπει να υπάρχει εντιμότητα. Εντιμότητα με τον λαό και εντιμότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων» συμπλήρωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass